Boek
Nederlands
Will en Saskia, twee jonge mensen, raken verstrikt in een strijd om een eeuwenoud artefact dat de poort naar een andere wereld kan openen.
Titel
Bloedportaal
Auteur
Markus Heitz
Vertaler
Olga Groenewoud
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Blutportale
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
527 p.
Aantekening
Voorafgegaan door Ritus (dl. 1), Sanctum (dl. 2), Kinderen van Judas (dl. 3), gevolgd door Judaszoon (dl. 5), Judasdochter (dl. 6)
ISBN
9789024530960 (paperback)

Besprekingen

Markus Heitz heeft naast zijn meest bekende werk De dwergen ook een reeks urban fantasy-thrillers geschreven, waarin het occulte en bovennatuurlijke de hoofdrol spelen. Zo waren weerwolvende het onderwerp in Ritus en sanctum, en maakten we in Kinderen van Judas kennis met vampiers. Bloedportaal gooit het wederom over een andere boeg. In een episch verhaal moeten de hoofdrolspelers voorkomen dat een portaal wordt geopend om het kwaad toe te laten tot deze wereld.

Will Gul is bloemist en krijgt het aanbod op het huis van een excentrieke miljardair te passen. Dit lijkt een droomjob, maar al snel blijkt dat niets is wat het lijkt. Er bevindt zich in het huis een artefact dat daar lang geleden werd opgesloten. Een sekte wil dit relikwie tot elke prijs in handen krijgen en gebruikt daartoe alle middelen. Saskia is kokkin, die daarnaast nog een andere passie heeft: het schermen. Het leven lijkt zijn gewone gangetje te gaan, totdat Saskia tijdens een duel di…Lees verder
De jonge bloemist Will Gul wordt gevraagd om een tijdlang tegen een prima vergoeding op het buitenverblijf van een excentrieke miljonair te passen. De droomklus ontaardt snel in een nachtmerrie. De villa bevat een geheime kamer waarin zich een artefact bevindt dat in staat is om een poort - een bloedportaal - naar een andere wereld te openen. Wills leven is in gevaar wanneer een sekte te allen prijze de relikwie in handen wil krijgen; het lot vermengt zijn bestaan met dat van de aardige kokkin Saskia die in werkelijkheid een eeuwenoude heldin is. Ze komen in een maalstroom van avonturen en een alternatieve realiteit terecht. Markus Heitz is drievoudig winnaar van de Deutscher Phantastik Preis en scoorde in de Lage Landen vooral met zijn 'De dwergen'-boeken en de cyclus 'De donkere tijd'. Adembenemende en fantasierijke avonturen die zich aaneenrijgen in een hoog tempo. De stijl is wat kneuterig door de gezwollen emoties, maar daar storen de talrijke fantasyliefhebbers zich niet aan. Kl…Lees verder

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

 • 2003 - De Dwergen
 • 2004 - De Strijd van de Dwergen
 • 2005 - De Wraak van de Dwergen
 • 2008 - Het Lot van de Dwergen
 • 2015 - De Triomf van de Dwergen

Ulldart: de Donkere Tijd

 • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
 • 2002 - De Orde van het Zwaard
 • 2002 - Het Teken van een Duistere God
 • 2003 - Het Oog van Tzulan
 • 2005 - De Magie van de Macht
 • 2005 - De Bronnen van het Kwaad

Ulldart: De Nieuwe Tijd

Suggesties