Boek
Nederlands

Bedrieglijke vrede

Markus Heitz (auteur), Jan Smit (vertaler)
Opnieuw raakt Lodrik, heerser over het continent Uldart, verwikkeld in een complexe machtsstrijd die hem onder anderen tegenover zijn ex-vrouw plaatst.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Bedrieglijke vrede
Auteur
Markus Heitz
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Trügerischer Friede
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
319 p. : ill.
ISBN
9789024531547 (paperback)

Besprekingen

Door de nederlaag van de aanhangers van de donkere god Tzulan is de voorspelling van de terugkeer van de Donkere Tijd voorlopig teruggedrongen. Maar heerser Lodrik moet alweer met nieuwe moeilijkheden afrekenen: zijn ex-vrouw Aljascha sluit een verbond met de aanhangers van Tzulan om de heerschappij over Tarpol te heroveren. Ondertussen groeit haar zoon Vahidin op tot een machtige magiër terwijl in Borasgotan verrassend de jonge Raspot Putjomkin tot koning wordt gekroond, een truc van de geraffineerde Fjanski die de onervaren vorst als stropop wil gebruiken. Intussen houden de aanhangers van Tzulan stand op een aantal eilanden en verzamelen krachten om opnieuw toe te slaan. Eerste deel van een trilogie die start na de populaire reeks 'De donkere tijd'. De machtsstrijd waarin Lodrik verwikkeld is, wordt in meer verhaallijnen gestalte gegeven; Heitz verweeft ze handig. De grens tussen goed en kwaad, het hoofdthema van de cyclus, wordt erg vaag. De Duitse bestsellerauteur Heitz, die met …Lees verder

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

  • 2003 - De Dwergen
  • 2004 - De Strijd van de Dwergen
  • 2005 - De Wraak van de Dwergen
  • 2008 - Het Lot van de Dwergen
  • 2015 - De Triomf van de Dwergen

Ulldart: de Donkere Tijd

  • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
  • 2002 - De Orde van het Zwaard
  • 2002 - Het Teken van een Duistere God
  • 2003 - Het Oog van Tzulan
  • 2005 - De Magie van de Macht
  • 2005 - De Bronnen van het Kwaad

Ulldart: De Nieuwe Tijd

Suggesties