Boek
Nederlands

De draken van de lentedooi

Margaret Weis (auteur), Tracy Hickman (auteur), Sandra Van de Ven (vertaler)
In hun strijd tegen de Duistere Koningin en hun zoektocht naar de legendarisch drakenbollen raakt het gezelschap vrienden van elkaar gescheiden. Vervolg op 'De draken van de herfstschemer' en 'De draken van de winternacht'.
Extra onderwerp
fantasy, Fantasiewerelden, draken
Titel
De draken van de lentedooi
Auteur
Margaret Weis Tracy Hickman
Vertaler
Sandra Van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dragons of spring dawning
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2009
365 p.
ISBN
9789024550661 (paperback)

Besprekingen

In dit derde deel van 'De draken' raken de vrienden opgesplitst in hun strijd tegen de Duistere Koningin. Laurana komt aan het hoofd van een leger met goede draken te staan, Tanis verraadt ongewild zijn vrienden door te slapen met een drakenheer en zowel Berem als Raistlin blijken een cruciale rol te hebben in het gevecht. De verhaallijnen lopen naast elkaar door verschillende delen van Ansalon en oude bekenden keren terug waardoor het verhaal niet los van de eerste twee delen te lezen is: 'De draken van de herfstschemer' en 'De draken van de winternacht'. Ondanks de verschillende wezens en de vele gebeurtenissen zijn de personages herkenbaar en 'round characters'. De opgeroepen sfeer is in enkele nieuwe gebieden echter wat vaag, de verdronken stad Istar bijvoorbeeld. Als de verhaallijnen zich samenvoegen in het slot, blijkt er ruimte voor een nieuwe serie. Met voorin een kaartje; kleine druk.

Over Margaret Weis

Margaret Edith Weis (Independence (Missouri), 16 maart 1948) is een Amerikaans schrijfster van epische fantasy, vooral bekend voor Dragonlance en haar samenwerking met Tracy Hickman.

Jeugd

Weis werd geboren in Independence, Missouri en studeerde af aan de Universiteit van Missouri. Toen ze op college zat kwam ze in aanraking met fantasy, en dan vooral door toedoen van de Britse schrijver en universitair professor J.R.R. Tolkien.

In de jaren 70 en 80 schreef Weis verschillende kinderboeken, waaronder een biografie over de bandieten Jesse en Frank James. Ze schreef ook over computeranimatie, robots en de geschiedenis van Thanksgiving.

Bibliografie

Dragonlance

Kronieken (Chronicles) (met Tracy Hickman):

  • 1984 - Draken van de herfstschemer (Dragons of Autumn Twilight)
  • 1985 - Draken van de winternac…Lees verder op Wikipedia

Suggesties