Dvd
Engels

The vampire diaries : love sucks. Seizoen 1

Marcos Siega (regisseur), L.J. Smith (naar het werk van), Michael Suby (componist)
Vier maanden na de dood van haar ouders probeert de 17-jarige Elena haar leven weer op te pakken. Als het schooljaar begint, raakt zij in de ban van een nieuwe mysterieuze student met een groot geheim
Onderwerp
Vampiers
Titel
The vampire diaries : love sucks. Seizoen 1
Regisseur
Marcos Siega
Naar het werk van
L.J. Smith
Componist
Michael Suby
Acteur
Nina Dobrev Paul Wesley Ian Somerhalder
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, [2017]
5 dvd-video's
Speelduur
902 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888074015

Besprekingen

Een Amerikaanse televisieserie, gebaseerd op de ook in Nederland succesvolle tienerboekenserie van L.J. Smith. Het verhaal speelt in het stadje Mystic Falls, Virginia. Hoofdpersoon is de zeventienjarige Elena (Nina Dobrev) die vier maanden na de plotselinge dood van haar ouders probeert haar leven weer op te pakken. Op de eerste schooldag van het nieuwe jaar voelt ze zich erg aangetrokken tot een nieuwe klasgenoot, Stefan Salvatore, die zich echter vreemd gedraagt. Hij blijkt een eeuwenoude vampier te zijn, evenals zijn slechte broer Damon. De serie richt zich op dezelfde doelgroep als The Twilight-saga en is in de Verenigde Staten een succes; in Nederland uitgezonden door Net5. De dvd-set bevat alle 22 afleveringen van seizoen 1 en veel extra's. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Marcos Siega

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Marcos Siega (New York, 8 juni 1969) is een film-, televisie- en videoclipregisseur. Hij heeft ook gewerkt als televisieproducent en muzikant.

Aan het eind van jaren tachtig van de twintigste eeuw hielp Siega de punkbank Bad Trip. Toen hij begon met het regisseren van muziekvideo's merkten vele bands en muzikanten op dat de rockachtergrond van Siega handig was voor het produceren van muziekvideo's. Hij heeft samengewerkt met bands als Weezer, System of a Down, P.O.D., Papa Roach, Blink-182 en The All-American Rejects. Zijn muziekvideo van Blink-182's muziekhit "All the Small Things" zorgde ervoor dat hij driemaal genomineerd werd voor een MTV Video Music Award. Ook werd hij genomineerd voor een Grammy Award voor de muziekvideo "Broken Home" van Papa Roach.

In de jaren hierna was hij producent van films en televisieseries als Dexter, True Blood, Cold Case en Veronica Mars. Verder regisseerde hij de eerste aflevering van The Vampir…Lees verder op Wikipedia

Suggesties