Boek
Nederlands

Schimmen

Luc Deflo (auteur)
+1
Schimmen
×
Schimmen Schimmen
In de reeks:
Genre:
Titel
Schimmen
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2009
293 p.
ISBN
9789022324295

Besprekingen

In 1999 debuteerde Luc Deflo met de thriller Naakte zielen, waarin rechercheur Dirk Deleu en onderzoeksrechter Jos Bosmans hun intrede maakten. Mechelen en omstreken zouden ook in de volgende romans de setting blijven, wat er in 2009 toe leidde dat de stad de auteur vierde voor zijn tienjarige carrière als thrillerauteur. Deflo heeft ondertussen een hele weg afgelegd, en ontving in 2008 met Pitbull zelfs de Hercule Poirot-prijs voor de beste Vlaamse misdaadroman.

Schimmen, Deflo's vijftiende speurdersroman, bevat de klassieke ingrediënten: een goed uitgebouwde plot, sterke emotionele passages, menselijke interacties die het boek een extra dimensie verlenen, plotontwikkelingen met verrassingen, en actie die wordt afgewisseld met maatschappelijk herkenbare situaties. Dat alles maakt van Schimmen een van de betere thrillers van Deflo. Wie ondertussen vertrouwd is met de soms nogal hoekige schrijfstijl en de staccatodialogen, zal daartegen ook nu geen be…Lees verder
De Vlaamse Luc Deflo (1958) debuteerde in 1999. Zijn thrillers zijn doorgaans gesitueerd in de streek tussen Mechelen en Brussel; hoofdfiguren zijn rechercheur Dick Deleu en onderzoeksrechter Jos Bosmans. In 2008 ontving hij de Hercule Poirot Prijs, vergelijkbaar met de Gouden Strop; je zou hem de Vlaamse René Appel kunnen noemen. In dit boek roept een jeugdvriendinnetje van Deleu, Ingrid, zijn hulp in omdat haar stiefvader haar misbruikt heeft en haar nu stalkt. Ingrid is echter Ingrid niet, maar haar zusje Greet. Ingrid is vermoord en Greet zegt hun stiefvader van deze moord te verdenken. Er vallen meer slachtoffers. Als de stiefvader tevoorschijn komt, blijken de zaken geheel anders te liggen. Goed geschreven thriller met verrassende wendingen. Paperback met normale druk; donker, somber cover van een huis in verval.

Over Luc Deflo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Luc Deflo (Mechelen, 27 februari 1958 – aldaar, 26 november 2018) was een Vlaams schrijver.

Loopbaan

Luc Deflo debuteerde in 1999 met Naakte zielen, zijn eerste psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Na zeven thrillers rond Bosmans en Deleu, ging Deflo voor een nieuwe uitdaging. Weerloos (2005) was het begin van een nieuwe reeks met Cel 5 in de hoofdrol, vijf speurders op zoek naar verdwenen kinderen. Behalve boeken heeft Luc Deflo ook toneelstukken, luisterspelen en scenario’s geschreven.

Er waren plannen om zijn debuutroman Naakte zielen te verfilmen, maar uiteindelijk ging dat project niet door.

Privé

Luc Deflo was gehuwd met schrijfster Sormaria Marchan en woonde in Brussel. Naast het schrijverschap was hij organisatieadviseur bij KBC Groep. Hij overleed op 60-jarige leeftijd in het AZ Sint-Maarten in zijn…Lees verder op Wikipedia