Dvd
Engels

The vampire diaries : love sucks. Seizoen 4

L.J. Smith (naar het werk van), Nina Dobrev (acteur), Paul Wesley (acteur)
Elena wordt 18 jaar en worstelt met de overgang van mens naar vampier en Stefan gaat op zoek naar een medicijn voor vampiers.
Bevat
Disc 1 Growing pains ; Memorial ; The rager ; The five ; The killer (Afl. 1-5)
Disc 2 We all go a little mad sometimes ; My brother's keeper ; We'll always have Bourbon Street ; O come, all ye faithfull ; After school special (Afl. 6-10)
Disc 3 Catch me if you can ; A view to a kill ; Into the wild ; Down the rabbithole ; Stand by me (Afl. 11-15)
Disc 4 Bring it on ; Because the night ; American gothic ; Pictures of you ; The originals (Afl. 16-20)
Disc 5 She's come undone ; The walking dead ; Graduation (Afl. 21-23)
Onderwerp
Vampiers
Titel
The vampire diaries : love sucks. Seizoen 4
Naar het werk van
L.J. Smith
Acteur
Nina Dobrev Paul Wesley Ian Somerhalder
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, [2017]
5 dvd's
Speelduur
920 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888158241

Besprekingen

Vierde seizoen van de Amerikaanse televisieserie, gebaseerd op de ook in Nederland succesvolle tienerboekenserie van L.J. Smith. Het verhaal speelt in het stadje Mystic Falls, Virginia. Hoofdpersoon is Elena (Nina Dobrev) die vier maanden na de plotselinge dood van haar ouders probeert haar leven weer op te pakken. Op de eerste schooldag van het nieuwe jaar voelt ze zich erg aangetrokken tot een nieuwe klasgenoot, Stefan Salvatore, die zich echter vreemd gedraagt. Hij blijkt een eeuwenoude vampier te zijn, evenals zijn slechte broer Damon. In dit vierde seizoen* wordt Elena 18 jaar en worstelt ze met de overgang van mens naar vampier. Stefan probeert een medicijn te vinden voor vampiers en er wordt meer bekend over de donkere achtergrond van Klaus. De serie richt zich op dezelfde doelgroep als 'The Twilight'-saga en is in de Verenigde Staten een succes; in Nederland is de serie uitgezonden door Net5. Ze won verschillende prijzen waaronder de ASCAP Award voor Beste televisieserie en Te…Lees verder

Over L.J. Smith

Lisa Jane Smith is een Amerikaanse schrijfster, onder meer bekend van de Night World-reeks en The Vampire Diaries-reeks. Haar pseudoniem is L.J. Smith.

Smith heeft drie trilogieën en twee series geschreven. In haar boeken spelen vaak jonge mooie mensen een rol als mens of als een bovennatuurlijk wezen. Vaak is er ook een conflict tussen het goede en het kwade wat draait om een ambigu karakter dat de heldin wil verleiden om de kant van het slechte te kiezen, maar op het eind wordt herboren en de held is.

In 2008 maakte Smith een comeback na een pauze van tien jaar. Ze is begonnen met het schrijven van een nieuwe trilogie in de Vampire Diaries-reeks en een nieuw boek, Strange Fate, voor de Night World-reeks.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Persoonlijke website L.J. Smith

Suggesties