Boek
Nederlands

Toevlucht & Gedwongen

L.J. Smith (naar het werk van), Kevin Williamson (auteur), Julie Plec (auteur)
Stefan en zijn broer Damon zijn in het Londen van 1888. De stad wordt geteisterd door de nietsontziende, machtige vampier Samuel, die zich voordoet als een weldoener en het heeft gemunt op de broers. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
Titel
Toevlucht & Gedwongen / based on the novel by L.J. Smith ; and the TV-series developed by Kevin Williamson & Julie Plec
Andere titel
Toevlucht en Gedwongen
Naar het werk van
L.J. Smith
Auteur
Kevin Williamson Julie Plec
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stefan's diaries. The asylum and Compelled
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
333 p.
Aantekening
Gebaseerd op de Vijf-serie The Vampire diaries
ISBN
9789022569764 (paperback)

Besprekingen

Bundeling van het vijfde en zesde deel uit de serie 'Stefans dagboeken'*, gebaseerd op de 'Vampire diaries', over twee vampierbroers die, hoewel elkaars rivalen, elkaar toch nodig hebben. Stefan, de dagboekschrijver, laat het Londen zien van 1888 dat geteisterd wordt door de nietsontziende, machtige vampier Samuel, die zich voordoet als een weldoener en het heeft gemunt op de broers. Ondanks slimme en moeilijke pogingen lukt het de broers niet om Samuel te verslaan en hebben ze ten slotte de hulp van heksen nodig. Alleen de grootste fans van de serie zullen met ieder nieuw, onwaarschijnlijk avontuur kunnen meeleven. Het boek wijkt in niets af van de vorige delen, die eigenlijk wel gelezen moeten zijn om dit deel te kunnen volgen. De auteur (niet de oorspronkelijke auteur van 'Vampire diaries') legt veel uit en herhaalt zichzelf. Het taalgebruik is clichématig met veel bijvoeglijk naamwoorden en veel dialoog. Volle bladspiegel. De serie wordt op televisie uitgezonden op Net5. Vanaf ca…Lees verder

Over L.J. Smith

Lisa Jane Smith is een Amerikaanse schrijfster, onder meer bekend van de Night World-reeks en The Vampire Diaries-reeks. Haar pseudoniem is L.J. Smith.

Smith heeft drie trilogieën en twee series geschreven. In haar boeken spelen vaak jonge mooie mensen een rol als mens of als een bovennatuurlijk wezen. Vaak is er ook een conflict tussen het goede en het kwade wat draait om een ambigu karakter dat de heldin wil verleiden om de kant van het slechte te kiezen, maar op het eind wordt herboren en de held is.

In 2008 maakte Smith een comeback na een pauze van tien jaar. Ze is begonnen met het schrijven van een nieuwe trilogie in de Vampire Diaries-reeks en een nieuw boek, Strange Fate, voor de Night World-reeks.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Persoonlijke website L.J. Smith
Lees verder op Wikipedia