Boek
Nederlands

Middernacht

L.J. Smith (auteur)
+1
Middernacht
×
Middernacht Middernacht
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Door de redding van Stefan uit de Duistere Dimensie is Damon een mens geworden. Dit maakt hem zo radeloos dat hij terugkeert naar de Duistere Dimensie om weer vampier te worden. Helaas sleurt hij daarbij Bonnie mee. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Middernacht
Auteur
L.J. Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Midnight
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2012
411 p.
ISBN
9789022561751 (paperback)

Besprekingen

Met behulp van Damon heeft Elena haar geliefde Stefan kunnen redden uit de Duistere Dimensie. Maar Stefan is ernstig verzwakt en Damon is door magie een mens geworden. Dit maakt hem zo radeloos dat hij terugkeert naar de Duistere Dimensie om weer vampier te worden. Helaas sleurt hij daarbij Bonnie mee. Stefan en Elena zullen terug moeten om haar te redden. Zevende deel van ‘The vampire diaries’*. Bloedstollend vampierverhaal waarin weerzinwekkende wezens een rol spelen in de strijd tussen goed en kwaad. Een mix van horror en romantiek tegen een highschoolachtergrond. Er gebeurt erg veel, de grens tussen echt en schijn is soms moeilijk te trekken en onwaarschijnlijkheden moet je voor lief nemen. Aantrekkelijk voor de doelgroep, hoewel de stijl matig is en de personages oppervlakkig blijven. Klein lettertype en vrij volle bladspiegel. Omslag met glossy foto uit de gelijknamige tv-serie. Vanaf ca. 15 jaar.

Over L.J. Smith

Lisa Jane Smith is een Amerikaanse schrijfster, onder meer bekend van de Night World-reeks en The Vampire Diaries-reeks. Haar pseudoniem is L.J. Smith.

Smith heeft drie trilogieën en twee series geschreven. In haar boeken spelen vaak jonge mooie mensen een rol als mens of als een bovennatuurlijk wezen. Vaak is er ook een conflict tussen het goede en het kwade wat draait om een ambigu karakter dat de heldin wil verleiden om de kant van het slechte te kiezen, maar op het eind wordt herboren en de held is.

In 2008 maakte Smith een comeback na een pauze van tien jaar. Ze is begonnen met het schrijven van een nieuwe trilogie in de Vampire Diaries-reeks en een nieuw boek, Strange Fate, voor de Night World-reeks.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Persoonlijke website L.J. Smith
Lees verder op Wikipedia