Boek
Nederlands

Duisternis

L.J. Smith (auteur)
+1
Duisternis
×
Duisternis Duisternis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De broers Stefan en Damon vechten nog steeds om de liefde van Elena. Ze hebben niet in de gaten dat er nog iemand is, die interesse in Elena heeft en maar een doel heeft: Elena's dood. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Duisternis
Auteur
L.J. Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nightfall
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2011
414 p.
ISBN
9789022558393 (paperback)

Besprekingen

De vampierbroers Stefan, de goede, en Damon (!), de slechte, gaan opnieuw de strijd aan om de liefde van Elena. Met list en bedrog en duistere tovenarij wordt geen middel geschuwd. Binnen het vriendengroepje blijkt een verraadster te zitten, die door de vijand is gemanipuleerd. De andere drie blijven trouw aan Elena en Stefan. Uiteindelijk gaat het om de strijd tussen goed en kwaad, die niet beslist wordt; een vervolg wordt gesuggereerd. Vijfde deel in de serie 'The Vampire Diaries'*. Tienerverhaal in Amerikaans setting. Met elementen van het griezelgenre: vampieren, weerwolven, heksen. Het is een soort 'De vijf' van Blyton, maar dan als griezelverhaal voor tieners. Ook thema's als verliefdheid en vriendschap komen aan de orde. De personages zijn tamelijk cliché. De stijl is redelijk. Als je de voorgaande delen niet gelezen hebt, is het aanvankelijk moeilijk om grip te krijgen op het verhaal. Er gebeurt erg veel, de grens tussen echt en schijn is soms moeilijk te trekken en onwaarschi…Lees verder

Over L.J. Smith

Lisa Jane Smith is een Amerikaanse schrijfster, onder meer bekend van de Night World-reeks en The Vampire Diaries-reeks. Haar pseudoniem is L.J. Smith.

Smith heeft drie trilogieën en twee series geschreven. In haar boeken spelen vaak jonge mooie mensen een rol als mens of als een bovennatuurlijk wezen. Vaak is er ook een conflict tussen het goede en het kwade wat draait om een ambigu karakter dat de heldin wil verleiden om de kant van het slechte te kiezen, maar op het eind wordt herboren en de held is.

In 2008 maakte Smith een comeback na een pauze van tien jaar. Ze is begonnen met het schrijven van een nieuwe trilogie in de Vampire Diaries-reeks en een nieuw boek, Strange Fate, voor de Night World-reeks.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Persoonlijke website L.J. Smith