Boek
Nederlands

Het oordeel van de wolf

Leigh Bardugo (auteur), Merel Leene (vertaler)
+1
Het oordeel van de wolf
×
Het oordeel van de wolf Het oordeel van de wolf
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De strijd tegen de Duisterling duurt nog altijd voort. Nina werkt als spion voor koning Nikolai van Ravka en helpt hem in de oorlog tegen Fjerda. Zoya steunt Nikolai als zijn generaal. Alle drie maken ze hun eigen worsteling door en vechten ze tegen het kwaad in en buiten zichzelf. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Het oordeel van de wolf
Auteur
Leigh Bardugo
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rule of wolves
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2021
598 p.
Aantekening
Volgt op de reeksen De kraaien en De Grisha van dezelfde auteur
ISBN
9789463492751 (hardback)

Besprekingen

De strijd tegen de Duisterling wordt voortgezet in dit (voorlopig) laatste deel uit de fantasyreeks Grishaverse (verfilmd tot serie door Netflix). Het boek is opgebouwd in twee delen en wordt verteld vanuit voornamelijk drie al bekende personages: Nikolai, Zoya en Nina. Nina werkt als spion voor koning Nikolai van Ravka en helpt hem in de oorlog tegen Fjerda. Zoya steunt Nikolai als zijn generaal. Alle drie maken ze hun eigen worsteling door en vechten tegen het kwaad in en buiten zichzelf. Hoewel deze drie personages het belangrijkst zijn, kiest Bardugo nog meer perspectieven. Dat maakt het boek vrij complex en kennis van eerdere delen in de Grishaverse is onontbeerlijk. Samen met ‘De verminkte koning’* (2019) vormt dit boek de Nikolai-duologie. Eerder verschenen in de Grishaverse de Grisha-trilogie (‘Schim en schaduw’, ‘Dreiging en duisternis’ en ‘Val en verlossing’), de Kraaien-duologie (‘List en leugens’ en ‘Kraai en koninkrijk’**), ‘De taal der doornen’ en ‘Boek der heiligen’. Va…Lees verder

Over Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Leigh Bardugo is een Israëlisch-Amerikaanse Young Adult en fantasy auteur, vooral bekend om haar Grishaverse romans, met name de Grisha-trilogie, te beginnen met Schim en Schaduw, de Kraaien-duologie en de Nikolai Lantsov-duologie; waarvan in totaal meer dan drie miljoen exemplaren zijn verkocht, evenals Het negende huis.

Privéleven

Bardugo werd geboren in Jeruzalem, Israël, en groeide op in Los Angeles, Californië, V.S. waar ze werd opgevoed door haar grootouders. Ze is van Sefardisch-Joodse (Marokkaans-Joodse) afkomst aan vaders kant, en van Asjkenazisch-Joodse (Russisch-Joodse en Litouws-Joodse) afkomst aan moeders kant. Ze is niet religieus.

Ze ging naar Yale-universiteit, waar ze in het voorjaar van 1997 afstudeerde met een diploma Engels. Ze was lid van een geheime genootschap aan Yale, Wolf’s Head. Voordat ze haar eerste roman publiceerde, werkte ze in copywriting en …Lees verder op Wikipedia