Boek
Nederlands

Waterfall

Lauren Kate (auteur), Mireille Vroege (vertaler)
+1
Waterfall
×
Waterfall Waterfall
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Eureka (17) heeft gehuild, waardoor de wereld overstroomt. Ze gaat op zoek naar Solon, die zou weten hoe Eureka verder onheil kan stoppen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Atlantis
Titel
Waterfall
Auteur
Lauren Kate
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Waterfall
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2015
272 p.
ISBN
9789000341344 (paperback)

Besprekingen

Eureka (17) heeft gehuild en daardoor regent het aan een stuk en overstroomt de wereld. Met de mensen van wie ze houdt is Eureka op zoek naar Solon. Deze kiemdrager woont in Turkije en zou weten hoe Eureka verder onheil kan stoppen. Naast dit probleem heeft Eureka een persoonlijke strijd en wel het dilemma van haar gevoelens voor zowel Ander als Brook, haar jeugdliefde. Het lichaam van Brook is overgenomen door Atlas, de bron van het kwaad. Eureka heeft maar acht dagen, tot de volgende volle maan, om het kwaad te overwinnen en de wereld te redden. De auteur heeft Bijbelse en mythische verhalen (de Ark van Noa en de gezonken stad Atlantis) losjes gecombineerd en daar volop fantasie-elementen aan toegevoegd. Het verhaal is daardoor origineel en verloopt verrassend, mede door het doen en laten van fantasiepersonen, zoals de roddelheksen. De tekst leest niet vlot door veel lange samengestelde zinnen. In de tweede helft van het verhaal zijn er ook enkele slordigheidsfoutjes, waardoor zorgv…Lees verder

Waterfall

Dit is het tweede, en tevens laatste deel van de 'Teardrop'-serie. Je dient zeker het eerste deel gelezen te hebben voor je aan dit verhaal begint.

Op het einde van het vorige verhaal, 'Teardrop', dreigden Eureka’s tranen de wereld te overspoelen en de gezonken stad Atlantis te doen herrijzen. Wanneer Eureka en haar vrienden deze tranenvloed niet kunnen stoppen, zullen al haar vrienden en de huidige wereld verdwijnen. Eureka wil dit koste wat het kost voorkomen. De weg ernaartoe is zwaar. En de tol die ze moet betalen hoog.

Liefhebbers van het eerste deel zullen ongetwijfeld hun gading hier ook vinden. Omdat het enige tijd geleden was dat ik het eerste deel gelezen had, had ik het moeilijk om terug te keren naar de mythische wereld van Lauren Kate. Ik vond het verhaal moeilijk te lezen. Niet omdat het niet vlot geschreven was, wel omdat ik voortdurend op zoek was naar de precieze toedracht van de plot. Je stelt jezelf voortdurend vragen: wie, wat, waarom, waar…Lees verder

Over Lauren Kate

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JoseBriel1990

Lauren Kate (Dallas, Texas) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur. Ze studeerde aan het college van Atlanta, waar ze geïnspireerd werd tot het schrijven van haar zesdelige serie Fallen. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen.

Bibliografie

Fallen

  • 2009 - Fallen (Fallen 2010)
  • 2010 - Torment (Kwelling 2011)
  • 2011 - Passion (Passie 2011)
  • 2012 - Fallen In Love (Fallen In Love 2012)
  • 2012 - Rapture (Extase zomer 2012)
  • 2016 - Unforgiven (Schuld 2016)

Teardrop

  • 2013 - Teardrop (Teardrop 2014)
  • 2014 - Waterfall (Waterfall 2015)

Andere boeken