Boek
Nederlands

De derde slag bij Ieper 1917

Koen Koch (auteur)
+1
De derde slag bij Ieper 1917
×
De derde slag bij Ieper 1917 De derde slag bij Ieper 1917

De derde slag bij Ieper 1917

Beschrijving van de derde slag bij Ieper, ook wel de slag om Passendale genoemd. In het boek komt de politieke strijd die gevoerd werd binnen de Engelse legerleiding over de te voeren strategie naar voren. Door het verwerken van persoonlijke getuigenissen van diverse schrijvers is het geheel goed leesbaar en blijft het dicht bij de belevingswereld van de frontsoldaat.
Titel
De derde slag bij Ieper 1917
Auteur
Koen Koch
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2007
284 p., [8] p. pl. : ill.
ISBN
9789022322130 9789026320781

Besprekingen

In dit door de Nederlandse historicus en universitair hoofddocent en hoogleraar geschreven boek komt de derde slag bij Ieper aan bod. Deze slag in 1917, in het vierde jaar van de Eerste wereldoorlog, wordt ook wel de slag om Passendale genoemd. In het boek komt goed de politieke strijd naar voren die gevoerd werd binnen de Engelse legerleiding over de te voeren strategie. Met duidelijke kaartjes worden de verschuivende frontlijnen aangegeven. Ook de bevelvoerende officieren en hun beslissingen gedurende de strijd komen aan bod. Door het verwerken van persoonlijke getuigenissen van diverse schrijvers is het geheel goed leesbaar en blijft het dicht bij de belevingswereld van de frontsoldaat. Het laatste hoofdstuk beschrijft een tocht die je kunt maken over het voormalige slagveld. Het volgt de slagen chronologisch en verwijst naar passages in het boek over de desbetreffende plaats. Met beknopte chronologie, per hoofdstuk een overzichtelijk notenapparaat en een bibliografie. Een prettig …Lees verder

Over Koen Koch

Koen Koch (Amsterdam, 30 juni 1945 - aldaar, 21 januari 2012) was een Nederlands bijzonder hoogleraar en universitair docent aan diverse universiteiten met als specialisatie internationale betrekkingen en onderwerpen rond de Eerste Wereldoorlog. Hij organiseerde diverse reizen in het kader van die laatste interesse.

Koch studeerde algemene politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, en werkte daarna aan de universiteiten van Utrecht en Rotterdam. In 1989 verkaste hij naar Leiden, waar hij aan de slag ging bij het Instituut voor Politieke Wetenschap. Vanaf 1994 bekleedde hij daar de Jean Monnet Chair in Political and Administrative Studies of European Integration. In 1999 werd hij benoemd tot hoogleraar internationale betrekkingen, met bijzondere aandacht voor veranderings- en integratieprocessen in Europa.

Koch was in zijn jonge jaren redacteur van het studentenblad Propria Cures (1970-1972); later schreef hij column…Lees verder op Wikipedia