Boek
Nederlands

Gestolen jeugd

Katie Taylor (auteur), Veronica Clark (auteur), Mireille Vroege (vertaler)
+1
Gestolen jeugd
×
Gestolen jeugd Gestolen jeugd

Gestolen jeugd

Katie Taylor (auteur), Veronica Clark (auteur), Mireille Vroege (vertaler)
Genre:
Katie (ik-persoon) wordt, op haar dertiende, vreselijk gepest op school. Na de scheiding van haar ouders valt ze in handen van verschillende mannen die haar tot seks dwingen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Loverboys
Extra onderwerp
WAA, seksueel misbruik, Waar gebeurd
Titel
Gestolen jeugd
Auteur
Katie Taylor Veronica Clark
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stolen girl
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
286 p.
ISBN
9789022569283 (paperback)

Besprekingen

Wat is er nu zo leuk aan het lezen van waargebeurde verhalen? Ten slotte zijn het meestal intrieste verhalen over ziekte, dood, verlies of andere traumatische gebeurtenissen. Het moet wel een soort van catharsis zijn. Door te lezen over de ellende van anderen, voelen we een grote opluchting omdat we niet zelf het slachtoffer zijn. Qua ellende heb je een vette kluif aan Gestolen jeugd van Katie Taylor, die van haar dertiende tot haar zeventiende een gruwelijk leven leidde. In het boek schetst ze niet alleen wat haar in die periode overkwam, maar ze verduidelijkt ook hoe het zover kon komen. Haar doel is andere tienermeisjes en hun ouders waarschuwen voor al te veel naïviteit tegenover het soort mannen waarmee zij zich inliet, zodat anderen niet in dezelfde val lopen.
Katies verhaal begint wanneer ze in de lagere school zit. Thuis gaat alles prima, maar op school wordt ze gepest door een aantal populaire meisjes. Gelukkig heeft ze ook enkele vriendinnen, die op hun beurt nat…Lees verder
Autobiografisch verhaal. Katie (13, ik-persoon) wordt op school gepest. En sinds de scheiding van haar ouders voelt ze zich thuis – door haar moeder en nieuwe man – buitengesloten. Het pesten verergert. Ze valt als een blok voor een Aziatische man van 18. Tot hij haar – onder invloed van alcohol en drugs – dwingt tot seks als ze niet wil. Ze heeft, vrijwillig, ook seks met andere oudere Aziatische mannen en valt uiteindelijk in handen van een pooier. Ze begint zichzelf te verwonden met scheermesjes. Na een afgebroken zwangerschap verergert dit. Uiteindelijk neemt ze een schoolmaatschappelijk werkster in vertrouwen, doet aangifte en worden er drie mannen veroordeeld vanwege seks met een kind en vanwege misbruik en verkrachting. Klassiek patroon van kwetsbaar meisje dat bijna de prostitutie wordt binnengelokt (zie ook: 'Wie zijn de meiden van Asja?' door Anke van Dijke, 2012)*. Wat afwijkt: de vrijwillige seks met meerdere mannen, waarvan ze eentje zeer onaantrekkelijk vindt. Daardoor b…Lees verder

Over Katie Taylor

CC BY 2.0 - Foto van/door cormac70 from London

Katie Taylor (Bray, 2 juli 1986) is een Iers bokser en voormalig voetbalinternational.

In 2011 nam ze drie maal deel aan wedstrijden van het Ierse nationale vrouwenelftal.

Op de Olympische zomerspelen van 2012 en 2016 nam ze voor Ierland deel aan het onderdeel boksen. In 2012 won ze daarbij de gouden medaille door de Russische Sofia Otsjigava te verslaan. In 2014 werd ze Europees kampioen in de lichtgewicht-klasse.

Externe link

  • Website
Lees verder op Wikipedia