Boek
Engels

Silent scream

Karen Rose (auteur)

Silent scream

In de reeks:
Genre:
Een brandweerman en een rechercheur werken samen bij een onderzoek naar brandstichting waarbij steeds een lijk wordt gevonden.
Extra onderwerp
DET, Detective
Titel
Silent scream
Auteur
Karen Rose 1964-
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Headline, 2010
468 p.
ISBN
9780755346578 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De Amerikaanse auteur met veel bestsellers op haar naam laat regelmatig personages uit eerder werk terugkomen. Ditmaal zijn het brandweerman David Hunter ('Don't tell'*) en rechercheur Olivia Sutherland ('Count to ten'**). Ze ontmoeten elkaar weer nadat er bij een grote brand in een leeg apartementencomplex een meisje is omgekomen. Als er nog meer panden afbranden waarbij steeds een lijk gevonden wordt, gaat de politie op jacht naar een piromaan-moordenaar. De lezer die inmiddels weet dat deze acties worden uitgevoerd door een aantal studenten, die op hun beurt worden gechanteerd, komt echter steeds weer voor verrassingen te staan. De verteltrant is beeldend en gedetailleerd en de gebeurtenissen worden van uur tot uur gevolgd vanuit het perspectief van alle personages, die levensecht overkomen. Naast het spannende plot is er veel ruimte voor de relatie van David en Olivia en de traumatische gebeurtenissen die zij hebben meegemaakt. Een spannend boek voor de vrouwelijke lezer. Paperbac…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia