Wanneer een 15-jarig meisje door een medeleerling verkracht wordt, raakt haar familie geheel ontwricht en komen de onderlinge relaties onder druk te staan.
Titel
De tiende cirkel / Jodi Picoult ; met tekeningen van Dustin Weaver
Auteur
Jodi Picoult
Illustrator
Dustin Weaver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The tenth circle
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2006
379 p. : ill.
ISBN
90-443-1662-1 9789044316629

Andere formaten:

Besprekingen

Trixie Stone wordt op 14-jarige leeftijd verkracht door haar ex-vriendje. Dit ontwricht het hele gezin. Vader Daniel, striptekenaar en huisman, heeft zelf een verborgen verleden en wil wraak. Moeder Laura, professor in de klassieke literatuur, beseft dat haar dochter nu voor haar eigen carrière gaat. Trixie trekt haar eigen spoor, ze vertrekt uiteindelijk om niet gevonden te willen worden. Haar ouders gaan op zoek. Het goed geschreven boek kent een onverwacht einde. Een verhaal dat onderwerpen als zelfmoord, drugs en zelfverminking niet uit de weg gaat. Ontroerend ook, als het gaat om de vader die zijn dochter zodanig wil beschermen dat hij een reis door de hel moet maken. Het slot bevat een mooie natuurbeschrijving van het binnenland van Alaska waar de vader opgroeide tussen de Yup’ik Eskimo’s. Door het verhaal heen staat een vrij gruwelijke strip van tekenaar/kunstenaar Dustin Weaver over een vader die zijn dochter in de hel zoekt. De Amerikaanse auteur schreef eerder de bestsellers…Lees verder

Over Jodi Picoult

Jodi Lynn Picoult (New York, 19 mei 1966) is een Amerikaanse schrijfster.

Picoult is geboren in een niet-religieuze Joodse familie die naar New Hampshire verhuisde toen zij dertien was. Zij studeerde aan de Princeton-universiteit. Picoult schrijft romans en ook scenario's voor film en televisie. Van haar werk zijn volgens haar eigen website wereldwijd 40 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Songs of the Humpback Whale (1992)
  • Harvesting the Heart (1993)
  • Picture Perfect (1995), Verloren in de stilte
  • Mercy (1996) De mantel der liefde
  • The Pact (1998), Het verbond - een liefdesgeschiedenis, in 2015 uitgebracht als De ultieme belofte
  • Keeping Faith (1999)
  • Plain Truth (2000), Strijd met de waarheid
  • Salem Falls (2001)
  • Perfect Match (2002), De klein…Lees verder op Wikipedia