Boek
Nederlands
Portretten van twaalf paranormaal begaafde Vlamingen, gevolgd door algemene informatie over parapsychologie en een aantal zelftests waarmee de lezer kan nagaan of hij zelf beschikt over paranormale gaven.
Titel
Het zesde zintuig
Auteur
Jan Haerynck
Medewerker
Wim De Smet Aurélie Cordier
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2009
221 p. : ill.
ISBN
9789002235382

Besprekingen

Dit boek gaat terug op het gelijknamige televisieprogramma waarin allerlei vragen over het zgn. 'zesde zintuig' werden beantwoord. Het boek opent met de getuigenissen van de eerste 12 deelnemers uit het rijke deelnemersveld uit het programma in 2008. Voor deze kandidates waren de tv-opnames een ontdekkingstocht, waarbij ze zochten naar bevestiging van de buitenwereld. Elke deelnemer geeft de lezer een tip of een oefening mee om uit te proberen.

Daarnaast gaat het boek dieper in op de vraag wat een zesde zintuig precies is, en wordt een licht geworpen op onze intuïtie of voorgevoelens. Bij dat alles neemt het boek ons mee in de wereld van de 'parapsychologie als wetenschap, met o.m. aandacht voor de grondleggers van de parapsychologie, zoals Max Dessoir of Emanuel Swedenborg.

Verder wordt uitgebreid ingegaan op Nostradamus, en wordt beantwoord of de bekende goochelaar Uri Geller nu al dan niet een charlatan is. Ten slotte krijg je de kans om je eigen gave te ontwikkelen…Lees verder
Dit boek gaat terug op het gelijknamige tv-programma op de Vlaamse commerciële zender VTM, waarin presentator Johan Terryn op zoek ging naar de Vlaming met het best ontwikkelde zesde zintuig. Het boek opent met een inleiding door de presentator en een portret van twaalf paranormaal begaafde Vlamingen, die allemaal tips geven. Daarna wordt verteld wat een zesde zintuig nu precies is en wordt ingegaan op uiteenlopende aspecten van de paranormale ervaring. Zo zijn er hoofdstukken over de parapsychologie als wetenschap, de geschiedenis van de paranormale begaafdheid, het ontwikkelen van je eigen gave, het tarotspel, het interpreteren van dromen, de bijna-doodervaring etc. Ten slotte zijn er lessen om een medium te worden, tests om bij jezelf na te gaan in welke mate je paranormaal begaafd bent, een verklarende woordenlijst en een beknopte bibliografie (met vooral veel websites). Een vlot geschreven boek, dat vooral geschikt is voor wie al openstaat voor het paranormale, maar ook lezers ka…Lees verder