Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De stad van de wilde goden

Isabel Allende (auteur)
+1
De stad van de wilde goden
×
De stad van de wilde goden De stad van de wilde goden

De stad van de wilde goden

In de reeks:
De 15-jarige Alex vergezelt zijn oma, een reisboekenschrijfster, op een bijzondere jungle-expeditie in het Amazonegebied. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
De stad van de wilde goden
Auteur
Isabel Allende
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
La ciudad de las bestias
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2002
284 p.
ISBN
90-284-1964-0

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Alex Colds moeder is ernstig ziek en daarom wordt hij uit Californië naar zijn oma in New York gestuurd, die hem meeneemt op een 'wetenschappelijke' jungle-expeditie op zoek naar een bizarre indianenstam. Alex doet onderweg veel praktische en zweverige levenswijsheid op en slaagt erin om de plannen te dwarsbomen van expeditieleden die de indianen willen opofferen aan hun lucratieve ambities. Hij is de clichématige 15-jarige jongen op weg naar volwassenheid, oma Kate beantwoordt aan het cliché van de ruwe bolster met de blanke pit en de eigengereide alleenstaande oude dame voor wie niets te dol is, vooral als het een boek kan opleveren. Er zijn slechts good en bad guys, de indianen zijn getekend als moderne varianten van de edele wilden uit de Romantiek, en het Amazonewoud herinnert aan de fabuleuze jungle van Tarzan. De Chileense schrijfster (1942), die naam heeft gemaakt als auteur van onderhoudende verhalen en romans op het grensgebied tussen literatuur en lectuur en als schrijfster…Lees verder

Over Isabel Allende

Isabel Allende (Lima, 2 augustus 1942) is een Chileens journaliste en schrijfster.

Levensloop

Isabel Allendes vader, Tomás Allende, een neef van Salvador Allende, was diplomaat. In 1945 scheidden haar ouders en keerde haar moeder terug naar Chili met haar drie kinderen. Van 1953 tot 1958 woonde zij eerst in Bolivia en vervolgens in Libanon. Zij bezocht er privéscholen, eerst een Amerikaanse, later een Engelse. In 1958 keerde zij terug naar Chili en maakte er de middelbare school af. Zij ontmoette daar haar latere echtgenoot Miguel Frías.

Van 1959 tot 1965 werkte Allende in Santiago voor de FAO, de Wereldvoedselorganisatie van de VN. In 1962 trouwde zij en het jaar erna werd haar dochter geboren. Allende verbleef geruime tijd in Europa, waar zij in Brussel en in Zwitserland woonde. In 1966 keerde ze terug naar Chili en werd haar zoon geboren.

Vanaf 1967 was Allende redactielid van het blad Paula en van 1973 …Lees verder op Wikipedia