Strip
Nederlands

Vlucht 714

Hergé (auteur)
+1
Vlucht 714
×
Vlucht 714 Vlucht 714

Vlucht 714

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Extra onderwerp
DET, Strips (jeugd verhalend)
Titel
Vlucht 714
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Vol 714 pour Sydney
Uitgever
Doornik: Casterman, 1997
62 p. : ill.
ISBN
90-303-2770-7 9789030325215 (paperback)

Besprekingen

Kuifje en kapitein Haddock krijgen van de rijke industrieel Careidas een reis in zijn privé-jet aangeboden, maar vijanden kapen het toestel boven de Stille Zuidzee, belust op Careidas' kapitaal. De vrienden ontsnappen door de jungle, maar verdwalen in de spelonken van een vulkaan. Plots daagt er mysterieuze hulp op als de vulkaan op uitbarsten staat. Een avonturenstrip uit 1968, spannend geschreven (goed gedocumenteerde verwerking van onder andere de in die tijd actuele gebeurtenissen rond de gijzeling van de zakenman Caransa en het werk van Von Däniken over astrobiologie) en prachtig getekend in de klare-lijn-stijl. Herdruk in A5-formaat.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om vanaf de eerste klas als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal niet hoorbaar. In …Lees verder op Wikipedia