Als een psychologe haar twijfels heeft over het toekennen van onbegeleid verlof aan een zedendelinquent ontstaat tussen hem en haar een machtsspel.
Onderwerp
Ex-gedetineerden
Titel
Instinct / directed by Halina Reijn ; written by Halina Reijn [e.a.]
Regisseur
Halina Reijn
Scenarist
Esther Gerritsen
Acteur
Carice Van Houten Marwan Kenzari
Taal
Nederlands
Uitgever
September Film, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
94 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels, Frans
EAN
8718836864483
mooov

Besprekingen

Nederlandse thriller (2019), regiedebuut van actrice Halina Reijn, geschreven met Esther Gerritsen. Met Carice van Houten (Zwartboek, Brimstone) en Marwan Kenzari (Aladdin, What happened to monday). Een ervaren psychologe gaat in een tbs-kliniek werken, waar een zedendelinquent na vijf jaar behandeling wellicht op onbegeleid verlof mag. Het behandelteam is enthousiast, maar zij vertrouwt hem niet. Hij probeert haar te manipuleren wat uitloopt op een machtsstrijd. Beoordeling IMDb: 6,3. Remke de Lange (Trouw 26-9-’19): ‘Spanning genoeg, maar niet alles valt op zijn plek’ (3 sterren). Peter de Bruijn (NRC 27-9-’19): ‘weet Halina Reijn het beste uit de acteurs te halen (…) Reijn komt weg met hier en daar haperend realisme en soms wat bedachte dialogen, omdat de film zowel filmisch als psychologisch grotendeels wèl overtuigt’ (4 sterren). Pauline Kleijer (Volkskrant 25-9-’19): ‘zelfverzekerd, intrigerend en knap opgebouwd (...) Carice van Houten en Marwan Kenzari huiveringwekkend goed' (4…Lees verder

Over Halina Reijn

CC BY 3.0 - Foto van/door nummer19 management

Halina Reijn (Amsterdam, 10 november 1975) is een Nederlands actrice, regisseur en schrijfster. Ze is geboren in Amsterdam en opgegroeid in Wildervank (Groningen). Zij is winnares van de Theo d'Or, een Nederlandse toneelprijs. Op 28 januari 2017 ontving zij uit handen van Ariane Schluter de Theo Mann-Bouwmeesterring. Reijn is de zevende persoon deze toneelprijs ontving.

Biografie

Reijn speelde als tiener jarenlang bij de Vooropleiding Theater in Groningen. Deze jongeren-theateropleiding (destijds onder leiding van Josja Hamann) heet tegenwoordig De Noorderlingen. Reijn studeerde later aan de Toneelacademie Maastricht toen ze geïntroduceerd werd bij Theu Boermans. Vervolgens heeft ze jaren bij De Trust (later opgegaan in De Theatercompagnie) gespeeld. In 2003 stapte ze over naar de Toneelgroep Amsterdam. Daar stond ze onder meer in Hamlet en in verschillende stukken van Tsjechov.

In 1998 won ze een Colombina voor haa…Lees verder op Wikipedia