Boek
Nederlands

De hond van Tisma : wat als Europa klapt?

Geert Mak (auteur)
+1
De hond van Tisma : wat als Europa klapt?
×
De hond van Tisma : wat als Europa klapt? De hond van Tisma : wat als Europa klapt?

De hond van Tisma : wat als Europa klapt?

In de reeks:
Analyse van de recente politieke en economische ontwikkelingen in Europa, met een pleidooi voor een krachtdadiger Europese politiek.
Onderwerp
EU ; 2000-
Titel
De hond van Tisma : wat als Europa klapt?
Auteur
Geert Mak
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Atlas, 2012
93 p.
ISBN
9789025439200 (paperback)

Besprekingen

De inspanning van vele generaties die Europa maakten tot wat het nu geworden is, staat op het spel. Europa is op dit moment te vergelijken met de hond van de Joegoslavische schrijver Alexandar Tišma, die op een ijsschot zat en er niet meer vanaf durfde, omdat hij in shock verkeerde. De bekende Nederlandse journalist, bekend door zijn historische boeken, analyseert de ontwikkeling in Europa van de afgelopen jaren en houdt een pleidooi voor een nieuw elan, een krachtdadiger politiek systeem en een herijkingproces van met name de rol van het kapitaal, waarbij gokken en speculeren aan banden moeten worden gelegd. Voor een breed publiek. Pocketuitgave; normale druk.

Over Geert Mak

Geert Ludzer Mak (Vlaardingen, 4 december 1946) is een Nederlandse journalist en non-fictieschrijver.

Levensloop

Mak groeide op in Leeuwarden, als nakomertje in het gezin van de gereformeerde predikant Catrinus Mak en Geertje van der Molen. Hij studeerde rechten en sociologie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. In zijn studententijd werkte hij als fractiemedewerker bij de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP) en werd in 1973 docent staats- en vreemdelingenrecht aan de Universiteit van Utrecht. Van 1975 tot 1985 was hij redacteur van De Groene Amsterdammer, daarna was hij verbonden aan de buitenlandredactie van VPRO-radio en aan NRC Handelsblad, waar hij zich vooral bezighield met stedelijke en immigratieproblematiek.

Tegelijkertijd was hij actief in de groep journalisten en auteurs die zogenaamde literaire non-fictieboeken nieuw leven wilden inblazen. In dat kader stelde hij twee bundels samen …Lees verder op Wikipedia