Boek
Nederlands

Een smakelijk avontuur

Franziska Gehm (auteur), Leny Van Grootel (vertaler)
+1
Een smakelijk avontuur
×
Een smakelijk avontuur Een smakelijk avontuur
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De vampierzusjes Daka en Silvania moeten een werkstuk over een museum maken. In het museum zijn ze getuige van een kunstroof. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Een smakelijk avontuur
Auteur
Franziska Gehm
Vertaler
Leny Van Grootel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Ein bissfestes Abenteuer
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Holland, 2011
156 p.
ISBN
9789025111359 (hardback)

Besprekingen

Verhalen over vampiers zijn vandaag alomtegenwoordig. Het thema is altijd populair geweest, maar sinds het succes van de ‘Twilight’-serie duiken ze op in alle soorten en maten. In het geval van Een smakelijk avontuur gaat het om een verhaal over twee halfvampierzusjes.
In dit tweede deel uit de reeks ‘De vampierzusjes’ raakt het gezin Tepes steeds meer ingeburgerd in Bindburg: moeder Elvira opent haar eigen wc-brillenwinkel, vader Mihai verschanst zich nog steeds in de kelder van hun rijhuis en zusjes Daka en Silvania besluiten om hun verborgen identiteit te delen met hun beste vriendin Helene. Die laatste vindt het, na een initiële paniekaanval, allemaal geweldig en samen trekken ze erop uit om spannende dingen te doen zoals ’s nachts het kerkhof bezoeken. Daar bespieden ze Ludo De Zwart, een mysterieuze jongen van school, die op het kerkhof al even mysterieus doet. Hij begraaft er namelijk een sigaar en een theezakje. Tijd voor verder onderzoek dus, maar dat wordt versto…Lees verder
Daka en Silvania zijn geen gewone meisjes maar halfvampier. Hun vader slaapt bijvoorbeeld in een doodskist. In dit tweede deel* over de 12-jarige vampierzusjes, zijn ze aanwezig bij een kunstroof in het museum waar hun oma werkt. En ze leren een jongen kennen die ook niet gewoon is. De belevenissen zijn grappig en met vaart geschreven. Het vampierleven wordt sympathiek beschreven. Hoewel het soms lastig is om vampier te zijn, kunnen de zusjes wensvervullende, ongewone dingen doen. Dit geheim bewaren en ook de kunstroof waarvan ze getuige zijn, zorgen voor de nodige spanning. De volle bladspiegel, het gebrek aan illustraties en de soms moeilijke woorden maken het lezen minder toegankelijk. Het paars met zwarte omslag heeft een vrolijke tekening. De vampierzusjes hebben een eigen website: vampierzusjes.webs.com. Binnen de vampierrage is dit een aardige variant voor met name meisjes vanaf ca. 10 jaar.