Boek
Nederlands

De Vijf in een kampeerwagen

Enid Blyton (auteur), Senna Beaufort (vertaler)
+1
De Vijf in een kampeerwagen
×
De Vijf in een kampeerwagen De Vijf in een kampeerwagen
In de reeks:
De Vijf; 5
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Twee jongens, twee meisjes en een hond trekken in een kampeerwagen een circus achterna. Dan ontdekken ze dat twee circusmensen lang gezochte dieven blijken te zijn. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Vijf in een kampeerwagen
Auteur
Enid Blyton
Vertaler
Senna Beaufort
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five go off in a caravan
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
220 p.
ISBN
9789002272561 (hardback)

Besprekingen

Lekker lui met de vijf: stationromannetjes voor de jeugdJulian, Dick, Annie, George en de hond Timmy vormen samen De Vijf. Elke schoolvakantie belanden ze in een spannend avontuur. Ze speuren op Kirrin eiland, trekken er met paard en kampeerwagen op uit of logeren in een oud kasteel bovenop een smokkelaarrots waarin tal van geheime gangen zijn... Dit hebben ze te danken aan hun geestelijke moeder Enid Blyton. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog verzon de schrijfster het vrolijke groepje en hun zorgeloze, onberispelijke en spannende leventje. Een veilig en zeker bestaan, daar zorgde Blyton al vanaf het eerste boekje voor.

In De vijf en het gestrande goudschip, maakt de lezer kennis met Julian, Dick en Annie die bij hun nichtje George (George heeft een hekel aan haar naam Georgina en zou veel liever een jongen zijn) logeren omdat hun ouders een reis maken. De ouders van George zitten er niet zo warmpjes in als de ouders van het drietal. Daar past Blyton s…Lees verder
Dit boek werd voor het eerst in 1946 uitgegeven en maakt deel uit van de serie 'De Vijf'. Twee jongens, twee meisjes en een hond gaan in twee kampeerwagens op vakantie. Zij volgen het circus dat onlangs door hun woonplaats kwam. Zij sluiten vriendschap met Nobby, die in het circus met een chimpansee werkt, maar stuiten ook op de criminele activiteiten van de oom van Nobby samen met een handlanger. De kampeerwagens van De Vijf staan in de buurt van een boerderij, precies boven de verborgen toegang tot een grot waar de boeven hun gestolen spullen verstopt hebben. Dan volgen de gebeurtenissen elkaar snel op. In dit avonturenboek ligt alle nadruk op de gebeurtenissen. Een motivatie van de handelingen wordt nauwelijks gegeven. Van karakterbeschrijvingen komt weinig terecht. Dit gemakkelijk te lezen boekje is wel spannend en is dus goed voor een paar uur ontspanning. Herdruk van de gemoderniseerde editie: meer eigentijds taalgebruik, hier en daar ingekorte beschrijvingen zonder het oorspron…Lees verder

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onder…Lees verder op Wikipedia