Dicte Svendsen is een 40-jarige misdaadjournaliste en privédetective die na haar scheiding met haar tienerdochter van Kopenhagen terugkeert naar haar geboortestad Arhus om daar een nieuw leven op te bouwen.
Titel
Dicte. Seizoen 2
Naar het werk van
Elsebeth Egholm
Componist
Jeppe Kaas
Acteur
Iben Hjejle Lars Brygmann Dar Salim Laerke Winther
Taal
Deens
Uitgever
Lumière, 2014
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2013
Speelduur
450 min.
Aantekening
Deens gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019008079

Besprekingen

Deense misdaad/dramaserie uit 2014 met o.a. Iben Hjejle en Lena Maria Christensen. Gebaseerd op de boeken van de Deense auteur Elsebeth Egholm (tv-serie Those who kill). In seizoen 1 leerden we Dicte Svendsen kennen, een 40-jarige misdaadjournaliste die na haar scheiding met haar tienerdochter van Kopenhagen terugkeert naar haar geboortestad Arhus om daar een nieuw leven op te bouwen. Ongevraagd bemoeit ze zich met het oplossen van misdrijven waar ze vervolgens over schrijft. Tot ergernis van de lokale politie is ze vaak dichterbij de ontknoping dan de politie. Dicte probeert zo goed mogelijk haar werk als journaliste en detective te combineren met haar privéleven: haar dochter, ex-man en haar nieuwe, veel jongere minnaar. Misdaad wordt afgewisseld met thema's als verliefdheid, liefdesverdriet, vriendschap en humor. Uitgezonden op het Vlaamse net TV2. Dit tweede seizoen bevat 10 afleveringen.

Over Elsebeth Egholm

Elsebeth Egholm (Nyborg, 17 september 1960) is een Deense journaliste en schrijfster van misdaadromans.

Biografie

Elsebeth Egholm werd in 1960 geboren in Nyborg op het eiland Funen en groeide op in Lisbjerg nabij Århus waar haar ouders een tuincentrum hadden. Ze studeerde aan het Århus Statsgymnasium en volgde daarna gedurende vier jaar pianostudies aan Det Jyske Musikkonservatorium (koninklijk muziekconservatorium) vooraleer ze overschakelde op journalistiek in de Journalisthøjskolen in 1985.

Carrière

Na een stage bij het dagblad Berlingske Tidente in Kopenhagen werkte ze als achtergrondverslaggever voor de krant tot 1992, waarna ze naar Malta verhuisde. Daar werkte ze als freelancejournalist en schrijver van korte verhalen voor damesbladen zoals Alt for Damerne. Op het Maltese eiland Gozo ontmoette ze haar toekomstige echtge…Lees verder op Wikipedia