Boek
Nederlands
In Cambridge wordt de dove dochter van een van de professoren vermoord aangetroffen.
Titel
Zand over Elena
Auteur
Elizabeth George 1949-
Vertaler
Marcella Houweling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
For the sake of Elena
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2006
399 p.
ISBN
9789046112397 (paperback)

Besprekingen

Op een mistige novembermorgen ontmoet een dove studente haar moordenaar tijdens het joggen langs de rivier in Cambridge. Haar vader is een gescheiden en hertrouwde hoogleraar die krampachtig trachtte een hartelijke band te ontwikkelen met zijn recalcitrante dochter. Zijn ontreddering wordt nog verergerd door het feit dat het lijk gevonden wordt door een schilderes met wie hij tot voor kort een verhouding had. Twee tegenpolen van Scotland Yard, een elegante inspecteur van voorname komaf en diens plompe brigadier die gekweld wordt door huiselijke zorgen, worden aangewezen om de politie van Cambridge bij te staan in wat tot een schier onontwarbare kluwen van gefrustreerde relaties, academische naijver en verwarrende motieven dreigt te ontaarden. Dit is de vierde romantische thriller rond dezelfde politiemensen van deze geboren vertelster. Ongehaast en met veel gevoel voor detail geeft ze vorm aan haar personages. Het gaat haar ook om de mens in zijn zelfgesponnen cocon van conflictsituat…Lees verder

Over Elizabeth George

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties