Boek
Nederlands

Het vuur van de herfst

Diana Gabaldon (auteur)
In 1767 verlaat een echtpaar Schotland in de hoop in Amerika een nieuw leven op te kunnen bouwen; twee eeuwen later probeert een nazate van hen in het reine te komen met haar verleden.
Extra onderwerp
fantasy, Schotland, tijdreizen
Titel
Het vuur van de herfst
Auteur
Diana Gabaldon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Drums of autumn
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2001
864 p.
ISBN
90-290-6667-9

Besprekingen

Het vuur van de herfst van Diana Gabaldon is het vierde deel in een romantische en fantastische cyclus. In het eerste (vertaalde) boek De reiziger keert verpleegster Claire Randall, op huwelijksreis in het naoorlogse Schotland, terug naar het Schotland van de 18e eeuw, waar ze via een magische stenenkring midden in de Schots-Engelse twisten terechtkomt. Een beetje Kruistocht in spijkerbroek, maar dan voor volwassenen. Daar ontmoet ze de clansman James Frazer, op wie ze verliefd wordt en van wie ze uiteindelijk een kind krijgt. Claire reist gedurende de serie -- die inmiddels uit zes boeken bestaat -- nog enkele malen heen en weer in de tijd. Gabaldon werkt nu aan een compendium dat het inzicht in de gecompliceerde clanrelaties van de Outlander-serie moet vergroten en dat Through the stones: the comprehensive companion guide to her novels zal gaan heten. Intussen is het meer dan twintig jaar geleden dat Claire Randall via een magische kring van stenen in het…Lees verder
Zelfstandig te lezen vervolg op 'De verre kust'*, waarin de dochter van de Engelse vrouw die in 1968 weer door de magische cirkel in de Schotse Hooglanden stapte om zich bij haar Schotse echtgenoot te voegen met wie zij in 1743 gehuwd is, besluit om ook naar het verleden terug te reizen om haar ouders te zoeken. Na diverse avonturen komt zij in het achttiende-eeuwse Schotland en Noord-Carolina terecht, waar ze met haar dierbaren verenigd wordt. Een schitterende historische roman - meeslepend geschreven - vol actie, spanning, romantiek en avontuur. Mede door de uitstekende sfeer- en milieutekening een meesterwerkje van de bovenste plank. Rode omslag met grijze en gele belettering en afbeeldingen van zinnenbeelden van tijd en vergankelijkheid. Kleine druk.

Over Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Diana Jean Gabaldon Watkins (Flagstaff, Arizona, 11 januari 1952) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is onder meer bekend van de Reiziger-serie (Engels: Outlander Series). Haar werk wordt verkocht in drieëntwintig landen en is vertaald in twintig talen. In Nederland worden haar boeken, die worden uitgegeven door De Boekerij bv te Amsterdam, vertaald door Annemarie Lodewijk.

Gabaldon is van Mexicaans-Amerikaans-Engelse afkomst. Ze studeerde zoölogie en biologie in Arizona en promoveerde in de ecologie. Ze heeft als hoogleraar gewerkt in het Centre for Environmental Studies aan de Arizona State University. Sinds 1991 is ze fulltime actief als schrijfster. Haar werk is niet gemakkelijk in een literair genre in te delen doordat het zowel onderdelen van fictie, non-fictie, 'fantasy' als sciencefiction bevat.

De boeken van Diana Gabaldon werden verwerkt in een tv-serie genaamd Outlander. De serie wordt in Nederland uitgezonden op Netflix en in Be…Lees verder op Wikipedia