Boek
Nederlands

Van je familie moet je het hebben

David Sedaris (auteur), Aaf Brandt Corstius (samensteller)
Keuze uit de verhalen van de Amerikaanse schrijver (1962- ).
Extra onderwerp
VER, HUM, verhalen, Libelle, Vitaya
Titel
Van je familie moet je het hebben
Auteur
David Sedaris
Samensteller
Aaf Brandt Corstius
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
8
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2010
307 p.
ISBN
9789048804535 (paperback)

Besprekingen

In deze twintig verhalen beschrijft de zeer populaire Amerikaanse schrijver (1962) zijn familieleden: een middagje uit met zijn zus, de baby van zijn broer en zus, de muziekvoorkeur van zijn vader, de Griekse moeder van zijn vader, de kunst die zijn ouders aanschaffen. Maar ook over zijn homoseksuele geaardheid, zijn totaal mislukte carrière als kunstenaar, zijn drugsverslaving en de dood. Elk verhaal zit boordevol humor en het ene familielid lijkt nog getikter dan het ander. De bundel is samengesteld uit eerdere bundels door Aaf Brandt Corstius, die ook het voorwoord heeft geschreven. De auteur is een beroemdheid in de VS. Hij leest zijn verhalen, die ook in The New Yorker verschijnen, voor op de National Public Radio. Paperback; normale druk.

Over David Sedaris

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door WBUR

David Sedaris (26 december 1956) is een Amerikaanse auteur. Veel van zijn humor bestaat uit autobiografisch materiaal over zijn grote familie van Griekse afkomst, uit zelfspot, zijn vele baantjes en zijn leven in Frankrijk met zijn partner Hugh Hamrick.

Jeugd

David Sedaris werd geboren in Binghamton, New York, als zoon van Lou en Sharon Sedaris. Hij groeide op in Raleigh, North Carolina. David Sedaris is half Grieks, half Amerikaans. Zijn moeder was protestant en zijn vader is Grieks-orthodox.

Sedaris groeide op in een buitenwijk van Raleigh, North Carolina. Hij is het tweede kind in een gezin van zes kinderen. Zijn oudere zus is Lisa, daarna volgen Gretchen, Amy, Tiffany en Paul (die ook wel Haantje wordt genoemd, of zichzelf zo noemt). In zijn tiener- en twintigerjaren hield David Sedaris zich half-en-half bezig met visuele en performance kunst. Zijn gebrek aan talent beschrijft hij in verschillende verhalen, onder andere i…Lees verder op Wikipedia