Boek
Nederlands

Zonen van het lot

Darren Shan (auteur)
+1
Zonen van het lot
×
Zonen van het lot Zonen van het lot

Zonen van het lot

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vampierprins Darren Shan probeert aan zijn lotsbestemming te ontkomen zonder de loop van de geschiedenis te veranderen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Zonen van het lot
Auteur
Darren Shan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sons of destiny
Uitgever
Amsterdam: Piramide, 2005
231 p.
ISBN
90-261-3092-9 9789026130922 (paperback)

Besprekingen

Dit is het twaalfde deel en tevens slot van de serie rond Darren Shan, waarin de hoofdpersoon het opneemt tegen zijn aartsvijand Steve Leopard, de Heer van het Duister. In de voorgaande delen heeft de jongen Darren zich tijdens zijn angstaanjagende reis vol geweld ontwikkeld van mens tot half-vampier en vampierprins. Hij probeert aan zijn lotsbestemming te ontkomen zonder de loop van de geschiedenis te veranderen. Er zijn veel bloedige en soms zelfs onsmakelijke gevechten. Gelukkig wordt in de proloog de voorgaande verhaallijn kort weergegeven. Fraai is dat er diverse malen wordt terugverwezen naar het eerste deel: het 'Cirque du Freak' en de saga hiermee 'rond' is. Minder fraai is het taalgebruik, ook de stijl laat te wensen over: korte, hakkelige zinnen die 'uitleggerig'zijn. De nadruk ligt op de (onwaarschijnlijke) handelingen, zoals vaak in serieboeken het geval is. Aan het slot volgen 13 p. van Darren Shans nieuwe roman 'Grootmeester van het kwaad' als voorproefje. Vanaf ca. 13 j…Lees verder

Over Darren Shan

Darren Shan (pseudoniem van Darren O'Shaughnessey; Londen, 2 juli 1972) is een Iers schrijver. Hij is het meest bekend van de twee series De wereld van Darren Shan en De Demonata, waarvan alle geplande delen ondertussen zijn verschenen. Shan schrijft ook onder het pseudoniem D.B. Shan en Darren Dash.

Biografie

Darren O'Shaughnessy werd geboren in het St Thomas' Hospital, London. Op zijn zesde verhuisde hij met zijn ouders en jongere broer naar Ierland, waar hij nadien is blijven wonen. Hij studeerde aan het Copsewood College, Pallaskenry. Daarna keerde hij terug naar Londen om sociologie en Engels te gaan studeren aan de Roehampton University.

Shan kocht op zijn 14e zijn eerste typemachine en schreef een groot aantal korte verhalen, scripten en een paar nooit voltooide boeken. Op zijn 15e had hij zijn eerste succes als schrijver toen hij een wedstrijd won voor het schrijven van een script voor R.T.É…Lees verder op Wikipedia