Boek
Nederlands

Weerwolven

Darren Shan (auteur)
+1
Weerwolven
×
Weerwolven Weerwolven
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De strijd tegen demonen uit het universum die onophoudelijk de aarde bedreigen, moet tijdelijk onderbroken worden als op aarde de aanwezigheid van weerwolven is geregistreerd. Samen met enkele vrienden gaat Grubbs Grady op zoek naar hun schuilplaats. Hun zoektocht voert hen naar een eiland waar uiteindelijk de strijd tussen mensen en weerwolven uitgevochten wordt.
Titel
Weerwolven
Auteur
Darren Shan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wolf Island
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009
235 p.
ISBN
9789026126307 (paperback)

Besprekingen

In dit achtste deel van de 'Demonata'-reeks zetten de Demonata weerwolven in om Grubbs Grady en zijn kompanen op te jagen. Grubbs maakt nu deel uit van de Discipelen, een groep magiërs die vecht tegen de Demonata, en die proberen om hen het geheim te ontfutselen van de Schaduw, een machtige demon. Ondertussen hebben ze ook de Kah-Gash, een legendarisch wapen, gevonden. Als Grubbs, Kernel Fleck en Bec hun krachten bundelen, kunnen ze het wapen ontketenen.

Wanneer de Discipelen vernemen dat Grubbs' oom Derwisj is aangevallen door weerwolven, vermoeden ze dat de Lammeren erachter zitten. Deze instantie heeft als taak tieners te elimineren die ten prooi vallen aan lycantropie, aangezien deze jongeren anders veranderen in weervolven. Het vermoeden rijst dat de Lammeren heulen met de Demonata, en Grubbs trekt er samen met enkele Discipelen en het door hen opgetrommelde leger op uit om de waarheid te achterhalen. Zo komen ze te weten dat de weerwolven nog leven en zelfs door de Lamme…Lees verder
De strijd tegen demonen uit het universum die onophoudelijk de aarde bedreigen, moet tijdelijk onderbroken worden als op aarde de aanwezigheid van weerwolven is geregistreerd. Samen met enkele vrienden gaat Grubbs Grady (ik-figuur) op zoek naar hun schuilplaats. Hun zoektocht voert hen naar een eiland waar uiteindelijk de strijd tussen mensen en weerwolven uitgevochten wordt. Dit boek is alweer het achtste deel uit de zeer populaire serie 'Demonata'*. Lezers die eerdere delen niet gelezen hebben, zullen moeite hebben met namen van personen en plaatsen die als bekend verondersteld worden. Ook zijn er flashbacks naar gebeurtenissen in eerdere delen van de serie. Hoewel dit deel een nieuw verhaal bevat, vertoont het in opzet en uitwerking veel overeenkomst met vorige delen. Het omslag toont tegen een bloedrode achtergrond een weerzinwekkend monster met een in tweeën gespleten kop: half mens, half wolf. Het verhaal zal voornamelijk in trek zijn bij jongens. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Darren Shan

Darren Shan (pseudoniem van Darren O'Shaughnessey; Londen, 2 juli 1972) is een Iers schrijver. Hij is het meest bekend van de twee series De wereld van Darren Shan en De Demonata, waarvan alle geplande delen ondertussen zijn verschenen. Shan schrijft ook onder het pseudoniem D.B. Shan en Darren Dash.

Biografie

Darren O'Shaughnessy werd geboren in het St Thomas' Hospital, London. Op zijn zesde verhuisde hij met zijn ouders en jongere broer naar Ierland, waar hij nadien is blijven wonen. Hij studeerde aan het Copsewood College, Pallaskenry. Daarna keerde hij terug naar Londen om sociologie en Engels te gaan studeren aan de Roehampton University.

Shan kocht op zijn 14e zijn eerste typemachine en schreef een groot aantal korte verhalen, scripten en een paar nooit voltooide boeken. Op zijn 15e had hij zijn eerste succes als schrijver toen hij een wedstrijd won voor het schrijven van een script voor R.T.É…Lees verder op Wikipedia