Boek
Nederlands

Slagtenstein

Darren Shan (auteur)
+1
Slagtenstein
×
Slagtenstein Slagtenstein

Slagtenstein

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Grubbs helpt zijn oom Derwisj, net terug uit de wereld van de demonen, waar hij kan. Een assistentenbaan bij een horrorfilm lijkt een mooie afleiding voor zijn oom. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Slagtenstein
Auteur
Darren Shan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Slawter (The demonata ; 3)
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2006
282 p.
ISBN
90-261-3212-3

Besprekingen

Demonenjagers Derwisj en Grubbs worden gecontacteerd door een zekere Davida Haym. Deze regisseuse van horrorfilms is bezig aan een film over demonen. Derwisj heeft net een slopend gevecht gewonnen van Lord Loss, een gevaarlijke demonenmeester. Omdat hij wil voorkomen dat Davida iets doms doet en per ongeluk echte demonen oproept, biedt hij haar zijn hulp aan om op die manier een oogje in het zeil te kunnen houden. Met zijn allen vertrekken ze naar de filmset. Alles lijkt goed te gaan, tot er zich vreemde zaken beginnen af te spelen. Grubbs is ervan overtuigd dat er echte demonen in het spel zijn en dat Davida het brein van Derwisj manipuleert. Al snel blijkt dat ze tot het uiterste wil gaan om haar film zo realistisch mogelijk te maken. Ze heeft immers een deal gesloten met Lord Loss: in ruil voor Derwisj en Grubbs zou zij haar levensechte film vol chaos en echt bloed krijgen. Te laat beseft ze dat demonen niet te vertrouwen zijn.

Net als de vorige delen in de Demonata-reeks s…Lees verder
Grubbs, ook al de held in de voorgaande twee delen van de 'Demonata'-serie*, weet zich met hulp van moedige familie te verweren tegen demonen die het op hem gemunt hebben. De demonen ontzien niemand en vernietigen en passant een complete filmploeg, inclusief acteurs en figuranten. De auteur zwelgt in de beschrijving van de gruwelijke daden en het monsterlijke uiterlijk der demonen, en strooit kwistig met afgebeten ledematen, uiteengereten kadavers en opspuitend bloed. De aloude strijd tussen goed en kwaad (sprookjes!) vindt hier wel een buitengewoon ruige vertolking, op het onsmakelijke af. Voor horrorliefhebbers is het vast genieten geblazen; niet voor niets geniet de auteur enige faam in hun kring. Qua stijl en taalgebruik lijkt het boek erg op de zeer populaire 12-delige serie 'De wereld van Darren Shan'. Binnen het genre mag het verhaal kundig - zij het volgens een zeker 'format' - gemaakt zijn, de taal en/of de vertaling zijn/is zeker niet vlekkeloos. Voor de echte liefhebber van…Lees verder

Over Darren Shan

Darren Shan (pseudoniem van Darren O'Shaughnessey; Londen, 2 juli 1972) is een Iers schrijver. Hij is het meest bekend van de twee series De wereld van Darren Shan en De Demonata, waarvan alle geplande delen ondertussen zijn verschenen. Shan schrijft ook onder het pseudoniem D.B. Shan en Darren Dash.

Biografie

Darren O'Shaughnessy werd geboren in het St Thomas' Hospital, London. Op zijn zesde verhuisde hij met zijn ouders en jongere broer naar Ierland, waar hij nadien is blijven wonen. Hij studeerde aan het Copsewood College, Pallaskenry. Daarna keerde hij terug naar Londen om sociologie en Engels te gaan studeren aan de Roehampton University.

Shan kocht op zijn 14e zijn eerste typemachine en schreef een groot aantal korte verhalen, scripten en een paar nooit voltooide boeken. Op zijn 15e had hij zijn eerste succes als schrijver toen hij een wedstrijd won voor het schrijven van een script voor R.T.É…Lees verder op Wikipedia