Boek
Nederlands

Op leven en dood

Darren Shan (auteur)
+1
Op leven en dood
×
Op leven en dood Op leven en dood

Op leven en dood

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Om tot de wereld der volwassen vampiers te worden toegelaten moet de vampiersleerling vijf bloedstollende opdrachten volbrengen. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Extra onderwerp
Griezelliteratuur, Griezel
Titel
Op leven en dood
Auteur
Darren Shan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Trials of death
Uitgever
Amsterdam: Piramide, 2002
190 p.
ISBN
90-245-4316-9

Besprekingen

De halfvampier Darren moet bij de vampiers gaan bewijzen dat hij geschikt is om dat te blijven. Hij moet daarom initiatieproeven ondergaan en wanneer hij die niet volbrengt, zal hij gedood worden.Deze serie begint te lijken op een oneindig verhaal want in dit vijfde deel wordt deel zes alweer aangekondigd. De schrijver beschikt over een onmetelijke fantasie want hij slaagt er steeds weer in om het ongeloofwaardige geloofwaardig te maken. Voor de liefhebbers die genieten van sensatie, spanning, spinnen en bloed een adembenemend verhaal. Identificatie blijft mogelijk omdat vriendschap, dapperheid en trouw een tegenwicht vormen tegen verraad en machtswellust. Door deze eigenschappen aan zijn figuren mee te geven wordt het bovennatuurlijke in de menselijke sfeer getrokken en is daardoor herkenbaar. Blauw omslag met een vage zwarte pentekening van een menselijk hoofd. Vanaf ca. 12 jaar. Dit deel sluit aan op 'De vampiersberg'*.

Over Darren Shan

Darren Shan (pseudoniem van Darren O'Shaughnessey; Londen, 2 juli 1972) is een Iers schrijver. Hij is het meest bekend van de twee series De wereld van Darren Shan en De Demonata, waarvan alle geplande delen ondertussen zijn verschenen. Shan schrijft ook onder het pseudoniem D.B. Shan en Darren Dash.

Biografie

Darren O'Shaughnessy werd geboren in het St Thomas' Hospital, London. Op zijn zesde verhuisde hij met zijn ouders en jongere broer naar Ierland, waar hij nadien is blijven wonen. Hij studeerde aan het Copsewood College, Pallaskenry. Daarna keerde hij terug naar Londen om sociologie en Engels te gaan studeren aan de Roehampton University.

Shan kocht op zijn 14e zijn eerste typemachine en schreef een groot aantal korte verhalen, scripten en een paar nooit voltooide boeken. Op zijn 15e had hij zijn eerste succes als schrijver toen hij een wedstrijd won voor het schrijven van een script voor R.T.É…Lees verder op Wikipedia