Boek
Nederlands

Helden uit de hel

Darren Shan (auteur)
+1
Helden uit de hel
×
Helden uit de hel Helden uit de hel

Helden uit de hel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Grubbs Grady heeft bijna al zijn vrienden verloren in de strijd tegen de demonen. Er is nog maar een enkeling over en samen doen zij een allerlaatste wanhopige poging om de aarde en het universum te redden. Hun vriendin en bondgenote Bec is inmiddels overgelopen naar hun grootste vijand, Lord Loss. In die laatste confrontatie waarbij het einde van de wereld in gang gezet wordt, gebeurt er iets opm
Titel
Helden uit de hel
Auteur
Darren Shan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hell's heroes
Editie
1
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2010
236 p.
ISBN
9789026127069 (paperback)

Besprekingen

Grubbs Grady, de weerwolfachtige ik-persoon in dit griezelverhaal, heeft bijna al zijn vrienden verloren in de strijd tegen de demonen. Er is nog maar een enkeling over en samen doen zij een allerlaatste wanhopige poging om de aarde en het universum te redden. Hun vriendin en bondgenote Bec is inmiddels overgelopen naar hun grootste vijand, Lord Loss. In die laatste confrontatie waarbij het einde van de wereld in gang gezet wordt, gebeurt er iets opmerkelijks. Tiende en laatste deel in de 'Demonata'-serie* dat niet onafhankelijk te lezen is van de voorgaande delen. Te veel gebeurtenissen en personages uit eerdere delen worden aangehaald en het boek begint midden in een sterfscène door een verwonding uit het negende deel. Alhoewel het verhaal bij tijden wel spannend is, zijn de gebeurtenissen moeilijk te volgen en bevat het veel smakeloze en bloederige details. Aan het eind zit een duidelijke verwijzing naar Genesis 1. Vooral voor jongens vanaf ca. 12 jaar.

Over Darren Shan

Darren Shan (pseudoniem van Darren O'Shaughnessey; Londen, 2 juli 1972) is een Iers schrijver. Hij is het meest bekend van de twee series De wereld van Darren Shan en De Demonata, waarvan alle geplande delen ondertussen zijn verschenen. Shan schrijft ook onder het pseudoniem D.B. Shan en Darren Dash.

Biografie

Darren O'Shaughnessy werd geboren in het St Thomas' Hospital, London. Op zijn zesde verhuisde hij met zijn ouders en jongere broer naar Ierland, waar hij nadien is blijven wonen. Hij studeerde aan het Copsewood College, Pallaskenry. Daarna keerde hij terug naar Londen om sociologie en Engels te gaan studeren aan de Roehampton University.

Shan kocht op zijn 14e zijn eerste typemachine en schreef een groot aantal korte verhalen, scripten en een paar nooit voltooide boeken. Op zijn 15e had hij zijn eerste succes als schrijver toen hij een wedstrijd won voor het schrijven van een script voor R.T.É…Lees verder op Wikipedia