Boek
Nederlands

De vampiersberg

Darren Shan (auteur)

De vampiersberg

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Halfvampier Darren reist naar de Vampiersberg, waar hij allerlei gevaarlijke en mysterieuze avonturen beleeft.
Onderwerp
Vampiers
Extra onderwerp
Griezelliteratuur, Griezel
Titel
De vampiersberg
Auteur
Darren Shan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Vampire mountain
Uitgever
Amsterdam: Piramide, 2002
191 p.
ISBN
90-245-4262-6

Besprekingen

In het vierde deel rond Darren, de jongen die een halfvampier werd, reist hij samen met meneer Crepsley, de vampier, naar de vampiersberg waar hij voorgesteld zal worden aan de Raad van Generaals die over zijn lot zal beslissen. De schrijver beschikt over een onmetelijke fantasie en hij slaagt er ook nu weer in om het onwaarschijnlijke geloofwaardig te maken. Dit deel is wat beschrijvender, met minder actie en bloed dan de voorgaande delen maar het is wel zo geraffineerd geschreven dat de lezers alweer verlangend uitzien naar het volgende deel omdat de vijf Proeven van Bekwaamheid hier wel uitgelegd worden maar pas in het volgende boek te lezen zijn. Gedrukt in een ouderwetse type-letter met een ruime interlinie en ook nu weer op de voorkant een aanbeveling van J.K. Rowling. Paars omslag met de afbeelding van een half gemaskerde figuur met kap. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Darren Shan

Darren Shan (pseudoniem van Darren O'Shaughnessey; Londen, 2 juli 1972) is een Iers schrijver. Hij is het meest bekend van de twee series De wereld van Darren Shan en De Demonata, waarvan alle geplande delen ondertussen zijn verschenen. Shan schrijft ook onder het pseudoniem D.B. Shan en Darren Dash.

Biografie

Darren O'Shaughnessy werd geboren in het St Thomas' Hospital, London. Op zijn zesde verhuisde hij met zijn ouders en jongere broer naar Ierland, waar hij nadien is blijven wonen. Hij studeerde aan het Copsewood College, Pallaskenry. Daarna keerde hij terug naar Londen om sociologie en Engels te gaan studeren aan de Roehampton University.

Shan kocht op zijn 14e zijn eerste typemachine en schreef een groot aantal korte verhalen, scripten en een paar nooit voltooide boeken. Op zijn 15e had hij zijn eerste succes als schrijver toen hij een wedstrijd won voor het schrijven van een script voor R.T.É…Lees verder op Wikipedia