Boek
Nederlands

De schemerjagers

Darren Shan (auteur)
+1
De schemerjagers
×
De schemerjagers De schemerjagers

De schemerjagers

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Samen met twee andere vampiers gaat Darren Shan op jacht naar de Heer der Vampanezen die hen allemaal dreigt uit te roeien.
Onderwerp
Vampiers
Extra onderwerp
GRV, vampiers, Griezelliteratuur, Griezel
Titel
De schemerjagers
Auteur
Darren Shan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hunters of the dusk
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2003
191 p.
ISBN
90-261-1902-X

Besprekingen

Darren Shan, die opgeklommen is tot vampierprins, wordt in dit zevende deel aangewezen om samen met zijn vroegere leermeester en een vampierprins op zoek te gaan naar de Heer der Vampanezen. De tijd dringt, want als hun vijand, die nu nog half-Vampanees is, erin slaagt volledig bloed te krijgen is hij in staat om alle vampiers uit te roeien. De schrijver laat ook in dit verhaal weer zien dat zijn fantasie onuitputtelijk is. De lezer weet nu al dat de jacht op de Heer der Vampanezen drie delen zal beslaan. Net zoals in de andere boeken komen er ook hier weer enkele nieuwe figuren op het strijdtoneel die allemaal hun specifieke eigenaardigheden en bijzondere attributen bezitten: Vrouwe Evanna met haar gifkikkers en Vancha March met zijn vernietigende werpster. Met Darren Shan blijft identificatie mogelijk omdat hij niet alleen slim en onverschrokken is, maar ook angst en twijfel kent. Liefhebbers van deze bloedstollende serie zullen er zeker van genieten. Gedrukt in een ouderwetse lette…Lees verder

Over Darren Shan

Darren Shan (pseudoniem van Darren O'Shaughnessey; Londen, 2 juli 1972) is een Iers schrijver. Hij is het meest bekend van de twee series De wereld van Darren Shan en De Demonata, waarvan alle geplande delen ondertussen zijn verschenen. Shan schrijft ook onder het pseudoniem D.B. Shan en Darren Dash.

Biografie

Darren O'Shaughnessy werd geboren in het St Thomas' Hospital, London. Op zijn zesde verhuisde hij met zijn ouders en jongere broer naar Ierland, waar hij nadien is blijven wonen. Hij studeerde aan het Copsewood College, Pallaskenry. Daarna keerde hij terug naar Londen om sociologie en Engels te gaan studeren aan de Roehampton University.

Shan kocht op zijn 14e zijn eerste typemachine en schreef een groot aantal korte verhalen, scripten en een paar nooit voltooide boeken. Op zijn 15e had hij zijn eerste succes als schrijver toen hij een wedstrijd won voor het schrijven van een script voor R.T.É…Lees verder op Wikipedia