Na de dood van haar ouders wordt een Frans meisje in Amerika opgevoed door een tante, maar kan op haar eenentwintigste beschikken over haar enorme erfenis.
Titel
Sprong in het diepe
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Marjolein Van Velzen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Leap of faith
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2017
265 p.
ISBN
9789036431736 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Marie-Ange Hawkins brengt haar kinderjaren door op het Château de Marmouton in Frankrijk. Als zij elf jaar is, komen haar ouders en broer om bij een auto-ongeluk. Het meisje wordt naar een oudtante in Iowa (Verenigde Staten) gestuurd. De tante blijkt een kille en harde vrouw te zijn en Marie-Ange voelt zich er diepongelukkig. Enig lichtpuntje is haar vriendschap met Billy Parker, een klasgenoot. Marie-Ange beschouwt hem als een broer. Als Marie-Ange 21 is, ontvangt ze tot haar verbazing een grote erfenis van haar ouders en broer. Ze besluit terug te keren naar Frankrijk en ontmoet daar de huidige eigenaar van het château, de veertigjarige weduwnaar Bernard, comte de Beauchamp. Ze worden verliefd, trouwen, en krijgen twee kinderen. Maar Louise, de eerste vrouw van Bernard, blijkt nog in leven te zijn, en vertelt aan Marie-Ange dat Bernard haar zoontje heeft vermoord. Intussen leeft Bernard vrolijk van de erfenis van Marie-Ange. Als Marie-Ange weigert een bepaalde schuld van hem af te l…Lees verder

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia

Suggesties