Boek
Engels

The lost symbol

Dan Brown (auteur)

The lost symbol

In de reeks:
Genre:
Nieuw avontuur rond professor Robert Langdon, waarin geschiedenis, codes en intriges opnieuw een grote rol spelen.
Titel
The lost symbol
Auteur
Dan Brown
Taal
Engels
Uitgever
London: Bantam, 2009
509 p. : ill.
ISBN
9780593054277

Andere talen:

Besprekingen

De nieuwste roman van de inmiddels meer dan bekende schrijver van 'The Da Vinci code', het boek dat wereldberoemd werd door de verfilming ervan, en van 'Angels & demons', in het Nederlands vertaald als 'Het Bernini mysterie' (ook verfilmd). Ook dit boek wordt aangekondigd als briljant en vol verrassende wendingen; het beslaat een vertelde tijd van twaalf uur. Opnieuw raakt professor Robert Langdon, deskundige op het gebied van sektes en satanische genootschappen, betrokken bij een avontuur vol geschiedenis, codes en intriges, niets is wat het op het eerste gezicht lijkt. De lezer wordt meegevoerd in een maalstroom aan ontdekkingen, onthullingen en mysterieuze gebeurtenissen. Voorlopig alleen verkrijgbaar als hardback; de paperback verschijnt in de loop van 2010. Op dit boek zit een embargo tot 15 september a.s.: dan wordt het gepubliceerd in zowel Canada als de Verenigde Staten.

Over Dan Brown

Dan Brown (Exeter (New Hampshire), 22 juni 1964) is een Amerikaans schrijver van thrillerfictie, voormalig popzanger en pianist en het meest bekend van De Da Vinci Code. Zijn boeken behoren tot het genre fact fiction (faction), waarbij een verzonnen verhaal wordt verteld met een historische en wetenschappelijke achtergrond. Brown is geïnteresseerd in cryptografie en heeft een passie voor codes, symbolen en complottheorieën. Tot dusver werden al meer dan 220 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in meer dan 40 verschillende talen, waaronder het Nederlands, Frans, Duits en Italiaans.

Levensloop

Brown groeide op op de campus van de Phillips Exeter Academy, een van de meest prestigieuze kostscholen van Amerika. Zijn vader was daar leraar wiskunde. Brown studeerde Engelse literatuur en kunstgeschiedenis aan het Amherst College (Massachusetts), waar hij in 1986 zijn diploma haalde. Daarnaast studeerde hij ook nog …Lees verder op Wikipedia