Boek
Nederlands

Nacht van inkt

Cornelia Funke (auteur)
+1
Nacht van inkt
×
Nacht van inkt Nacht van inkt

Nacht van inkt

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Meggies vader Mo is in het boek van Fenoglio roverhoofdman geworden. Hij neemt het op tegen de onsterfelijke Adderkop. Zal hij die ongelijke strijd kunnen winnen? Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Boeken, Geheimen
Titel
Nacht van inkt
Auteur
Cornelia Funke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Tintentod
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2008
630 p.
Aantekening
Vormt samen met Hart van inkt (dl. 1) en Web van inkt (dl. 2) een trilogie
ISBN
9789045107318

Besprekingen

Meggie en haar vader Mo zijn in het verhaal terechtgekomen van de ijdele schrijver Fenoglio. In dit derde deel van de Inkttrilogie* neemt Mo het als een soort Robin Hood op tegen de onsterfelijke Adderkop, een schijnbaar hopeloze missie. In dit dikste, somberste en meest angstaanjagende deel van de reeks is ook een belangrijke rol weggelegd voor Orpheus, een machtswellusteling die het verhaal van de met een writer’s block kampende Fenoglio heeft overgenomen. De werkelijke auteur van het boek neemt de tijd om het geestelijk en lichamelijk lijden van haar personages te beschrijven. Dit geeft het boek emotionele intensiteit, maar ruim zeshonderd pagina’s somberheid en doodsangst kunnen een lezer ook afstompen. Hierdoor is dit verhaal niet zo hypnotiserend als de vorige delen en wordt nieuwsgierigheid naar de afloop de voornaamste reden om door te lezen. Het einde houdt de mogelijkheid van een vervolg open. Prettig is de lijst met personages die je helpt de vele romanfiguren uit elkaar te…Lees verder

Over Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Foto van/door Cruccone

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia