Boek
Nederlands

De Wilde Kippen Club op schoolreis

Cornelia Funke (auteur)
+1
De Wilde Kippen Club op schoolreis
×
De Wilde Kippen Club op schoolreis De Wilde Kippen Club op schoolreis

De Wilde Kippen Club op schoolreis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Wilde Kippen Club gaat op schoolreis naar een Waddeneiland. De meester vertelt over een geest die ronddoolt. Of zorgen de jongens van de Pygmeee͏̈n voor het gelach dat ze 's nachts horen? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De Wilde Kippen Club op schoolreis
Auteur
Cornelia Funke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Wilden Hühner auf Klassenfahrt
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2007
151 p. : ill.
ISBN
9789045104188

Besprekingen

Levendig verhaal over de meisjesclub De wilde kippenclub, die zich in dit boek uitbreidt naar vijf en op schoolreis gaat naar een Waddeneiland. De meester maakt het reisje extra spannend door de geest van een strandvonder op te voeren, hetgeen de lezer al gauw door heeft. Toch blijft het verhaal leuk. Eigenlijk gaat het vooral over de zielenroerselen van de meisjes en het gedoe met een jongensclubje. Er is wel sprake van karaktertekening, maar erg diepgaand wordt het niet. Het voorwoord verwijst naar het eerste deel, dat overigens afzonderlijk leesbaar is. De eerste twee delen zijn recentelijk samen als omnibus* verschenen. Tweede deel van de serie 'De Wilde Kippen Club' die al zes delen kent en in Duitsland erg populair is met merchandising en een film. Ook in het Nederlands heeft de serie al een leuke website (www.wildekippenclub.nl) met een forum, gadgets en tips om een club op te richten. De schrijfster tekende zelf de grappige tekeningetjes boven aan ieder hoofdstuk en het 'kipp…Lees verder

De Wilde Kippen Club op schoolreis

De Wilde Kippen Club, bestaande uit Sprotje, Roos, Melanie en Kim, kennen we uit het vorige boek van Cornelia Funke. De meisjes uit dezelfde klas botsen nogal eens met sommige jongens uit die klas: de Pygmeeën. Sinds hun laatste avontuur is er vrede tussen de twee clubs, zelfs al vier maanden lang. Dit boek begint met de treinreis naar één van de Waddeneilanden. De klas gaat op schoolreis naar een jeugdherberg. Dat is de gedroomde plek om allerlei streken met elkaar uit te halen. Meneer Van Stoffelen en Mevrouw Rooze hebben hun handen vol met de uitgelaten bende! Op een avond vertelt Meneer Van Stoffelen het verhaal van strandvonder Jan Louwes. Hij leefde tweehonderd jaar geleden en was erg gemeen. In plaats van schipbreukelingen te redden liet hij ze met opzet verdrinken om zo de hele lading van het schip te kunnen stelen. Hij lokte zelfs schepen tijdens het stormweer op de zandbanken om zo nog meer te kunnen plunderen. Iedereen die hem zou kunnen verraden hielp hij koudbloedig om…Lees verder

Over Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Foto van/door Cruccone

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia