Boek
Nederlands

Doodskleed

Corine Hartman (auteur)
De op non-actief gezette rechercheur Jessica Haider krijgt haar ultieme opdracht van het Saligia korps om een bekende viroloog uit te schakelen.
Titel
Doodskleed
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2015
285 p.
ISBN
9789045208527 (paperback)

Besprekingen

Jessica Haider verblijft in Edinburgh waar ze in het gezelschap van haar ex-partner Marc en zijn dochter Sem bijkomt van haar vorige opdracht. Ze ontmoet Mikael, lid van het Saligia korps die haar waarschuwt voor de zware opgave die haar te wachten staat in Mexico. Het uitschakelen van de bekende viroloog Vincent Donnelly, die bezig is een medicatie te ontwikkelen tegen het dodelijke conchus-virus. Hij eist miljarden van de VS met als onderpand de vele besmette vluchtelingen die als biowapen gebruikt zullen gaan worden om de Amerikaanse bevolking te besmetten. Aangekomen ontmoet ze Vincent en begint te twijfelen aan haar missie als ze rondgeleid wordt in het vluchtelingenkamp. De onconventionele Jessy heeft in dit afsluitende vijfde deel van de Jessica Haider-serie ook een onzekere kant. Ze staat stil bij wat er is gebeurd in haar leven en twijfelt of haar interpretatie wel de juiste is geweest. Opnieuw een bikkelhard verhaal met verrassende plotwendingen en vlotte dialogen. Wisselend…Lees verder

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.


Onderscheidingen

  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019 en 2020
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bloedlijn (beste Nederlandstalige thriller 2013)
  • Hebban Award voor Als de dood (beste Nederlandstalige thriller 2011)

Lees verder op Wikipedia