Boek
Nederlands
Wanneer een jonge vrouw wordt gevolgd door een stalker, houdt ze nauwkeurig bij wat hij doet om later bewijs tegen hem te hebben.
Titel
Mijn boek van jou
Auteur
Claire Kendal
Vertaler
Anne Marie Koper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The book of you
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2014
334 p.
ISBN
9789000329656 (paperback)

Besprekingen

MIJN BOEK VAN JOU

MIJN BOEK VAN JOU *** Claire Kendal , ...

MIJN BOEK VAN JOU ***

Claire Kendal , Van Holkema & Warendorf (originele titel: The Book of You), 336 blz., ? 19,95.?

Clarissa heeft ooit één fout gemaakt - of dat praat ze zichzelf toch aan. Ze is op de faculteit aardig geweest tegen Rafe. Nadat ze half verdoofd een nacht met hem heeft doorgebracht, is hij een constante dreiging in haar leven. Hij is overal waar zij is en de politie grijpt niet in zolang hij haar fysiek niet verwondt. Als Clarissa opgeroepen wordt om in een jury te zetelen, kan ze even aan Rafe ontsnappen. Ze vindt zelfs troost bij een ander jurylid, maar ook hij heeft zijn geheimen en Rafes sadistische obsessie blijft sterker worden.

Claire Kendal komt met een heel herkenbaar debuut over een gestalkte vrouw en ze mixt heel slim de dagboeknotities van Clarissa over Rafe (alleen zo kan ze misschien ooit bewijzen leveren) met het verloop van de zaak waarin Clarissa moet oordelen: vijf mannen worden berecht voor ontvoering en misbruik van ee…Lees verder

Een jonge vrouw wordt gevolgd door een stalker en houdt nauwkeurig bij wat haar belager doet en zegt om later bewijs tegen hem te hebben. Overal waar Clarissa is, is Rafe. Hoewel ze hem absoluut afwijst, overlaadt hij haar met cadeaus, brieven en telefoontjes. Langzaam aan wordt zijn benadering angstaanjagender hoewel anderen Rafe’s gedrag beschouwen als een uiting van liefde. Tijdens een langdurige rechtszaak waarbij Clarissa in de jury zit, ontdekt ze dat de zaak erg veel overeenkomsten vertoont met haar eigen situatie. In het begin lijkt het nog alsof Clarissa zich allerlei dingen verbeeldt, maar gaandeweg ontdekt de lezer hoe uitgekookt de stalker te werk gaat. Het boek wordt dan ook steeds spannender en de wanhopige situatie van de hoofdpersoon benauwender. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Clarissa en is te vergelijken met ‘Voor ik ga slapen’*. Een bijzonder spannende psychologische thriller. Normale druk.