Boek
Nederlands

De zon breekt door

Catherine Cookson (auteur), Annet Mons (vertaler)
Maisie gaat steeds meer van haar adoptiezoon houden en maakt weer van alles mee.
Titel
De zon breekt door
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Harold
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2020
301 p.
ISBN
9789022566664 (hardback)

Besprekingen

Niet afzonderlijk te lezen laatste deel van de ‘Maisie-trilogie’. Maisies grote liefde Nardy is overleden. Zij heeft de zorg voor Harold, de kleinzoon van haar hulp, op zich genomen en het jongetje geadopteerd. Zij probeert een welopgevoed kind van hem te maken, dat is nog niet zo eenvoudig. Huisvriend Tommy is verliefd op Maisie, maar zij moet in die zin nog niets van hem hebben. Maisie raakt betrokken bij criminele toestanden, zonder dat zelf te weten. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Londen in 1984. Maisie vertelt in de ik-vorm. Het bedachte paard Hamilton waar zij in de vorige delen mee praatte en steun van kreeg, wordt wel genoemd, maar verschijnt niet meer. Karakters worden goed uitgewerkt en stemmingen voelbaar weergegeven. Er wordt soms gevloekt door karakters uit een volkswijk. Het boek verscheen oorspronkelijk in 1985 en is goed vertaald. Deel 1 ‘Een vriend voor het leven’, deel 2 ‘Achter de wolken’*. Catherine Cookson (1906-1998) begon met schrijven op haar 44e en…Lees verder

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia

Suggesties