Boek
Nederlands

De dinoboutjes barbecue

+1
De dinoboutjes barbecue
×
De dinoboutjes barbecue De dinoboutjes barbecue

De dinoboutjes barbecue

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Carlo en zijn superheldenvrienden zijn aan het kamperen. Als ze horen dat er een enorme dinosaurus in de bossen rondloopt, gaan ze op onderzoek uit. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Titel
De dinoboutjes barbecue
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2015
116 p. : ill.
ISBN
9789059244092 (hardback)

Besprekingen

Carlo, Bo, Emanuel en Catrina, bekend als het Ca-Boem-Ca superheldenteam, hebben vrij van school en gaan kamperen in de bossen bij het dorp Bouillon. Daar is het terrein van de Bosjesmensen, een groep survivaljongeren. Als de Ca-Boem-Ca helden in Bouillon komen, zien ze dat het dorp is uitgestorven, alle bewoners zijn gevlucht. Van de Bosjesmensen horen ze dat er een groot gevaar in de bossen schuilt, een enorme dinosaurus. Catrina en Emanuel vinden het niks, maar toch willen Bo en Carlo hem verdrijven, dus ze gaan op zoek naar het monster. Ze vinden zijn klauw en worden bijna door de dino gepakt. Maar er is iets vreemds met de klauw... gaat het wel om een dinosaurus? De Ca-Boem-Ca superhelden stuiten op een oude vrouw met kwaadaardige plannen. Zal het lukken om de rust te herstellen? Vierde, los te lezen deel in de serie 'De avonturen van Carlo Cabana'*. Het verhaal is absurd komisch en leest als een tekenfilm. Het is speels vormgegeven met woorden in diverse lettertypes en kleurtjes…Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia