Boek
Nederlands

Leef

Bibian Mentel (auteur), Lutske Bonsma (redacteur)
+1
Leef
×
Leef Leef

Leef

Bibian Mentel (auteur), Lutske Bonsma (redacteur)
Genre:
Persoonlijk verhaal door de Nederlandse snowboardster over haar botkanker en de strijd die zij daartegen voerde, zodat ze meervoudig kampioene werd op de Paralympische Winterspelen.
Onderwerp
Kanker, Ziekten
Titel
Leef / Bibian Mentel ; samenstelling, tekst en redactie: Lutske Bonsma
Auteur
Bibian Mentel
Redacteur
Lutske Bonsma
Taal
Nederlands
Uitgever
Kortenhoef: Splint Media, 2018
175 pagina's, 20 ongenummerde pagina's platen : foto's
ISBN
9789493042001 (paperback)

Besprekingen

Op het moment dat de Nederlandse snowboardster Bibian Mentel zich ging voorbereiden om deel te nemen aan de Olympische Spelen, werd bij haar een agressieve vorm van botkanker geconstateerd. Sindsdien is haar leven een achtbaan geworden van pieken en dalen, waarbij er een rode draad intact bleef: Bibians wil om te leven is zo sterk dat ze ondanks alle tegenslagen, operaties, slechtnieuwsgesprekken en chemobehandelingen haar lach niet wil verliezen. Vanaf haar 27ste verjaardag veranderde alles, echter haar passie voor haar sport en de wil om te leven zorgden ervoor dat ze meervoudig wereld- en olympisch kampioen werd op de paralympische winterspelen van 2014 en 2018. Ze beschrijft haar wonderbaarlijke levensloop, die velen zal inspireren om nooit op te geven. Dit boek is als een soort dagboek geschreven en zoomt in op persoonlijke gebeurtenissen in haar leven. De schrijfstijl is laagdrempelig en nodigt uit tot lezen. Een aanrader voor iedereen die inspiratie zoekt om verder te gaan in m…Lees verder

Over Bibian Mentel

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Allianz

Bibian Mentel-Spee (Utrecht, 27 september 1972) is een Nederlandse snowboardster. Zij werd zes maal Nederlands kampioen op de onderdelen halfpipe en snowboardcross. In 2002 werd ze met een prothese opnieuw Nederlands kampioene snowboardcross.

Carrière

Mentel begon met snowboarden in 1993. Op dat moment studeerde ze rechten in Amsterdam, ze vertrok echter al snel om zich een jaar lang op het snowboarden te concentreren. De sport werkte zodanig motiverend dat ze in de negen daaropvolgende jaren in de sport actief zou blijven en daarvoor haar studie opgaf. Na kleinere wedstrijden reed ze in 1996 mee in haar eerste wereldbekerwedstrijd.

In december 1999 viel ze tijdens de voorbereiding van een wereldbekerwedstrijd in het Amerikaanse Breckenridge. Hierbij scheurden haar enkelbanden in, maar na zes weken trainen bij de fysiotherapeut mocht ze ondanks een opgezwollen enkel weer snowboarden. Ze maak…Lees verder op Wikipedia