Boek
Nederlands

Het groene licht

Bernhard Hennen (auteur), Gerard Van Buuren (vertaler)
Het elfenmeisje Nandalee en de zwaardvechter Gonvalon trekken voor een missie naar de mensenwereld en krijgen daar te maken met het mysterieuze groene licht.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Het groene licht
Auteur
Bernhard Hennen
Vertaler
Gerard Van Buuren
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Grüne Licht
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
445 p.
ISBN
9789024544707 (paperback)

Besprekingen

Met de trilogie ‘Drakenelfen’ is de Duitse Bernhard Hennen teruggekeerd naar de wereld die hij in zijn eerdere reeksen ‘De Elfen’ en ‘Elfenridders’ had gecreëerd. Het Groene Licht is het tweede deel uit deze nieuwe trilogie en begint waar De Gevallen Koning eindigde.
De elf Nandalee is in de leer gegaan bij de Duistere Draak, de oudste van de hemelslangen. Samen proberen ze te achterhalen waarom de goddelijke Alfen een voor een lijken te verdwijnen. Gonvalon, Nandalee's geliefde die niet op de hoogte is van haar verblijfplaats, probeert met behulp van de mysterieuze Lyvianne te ontdekken wat er met Nandalee gebeurd is. Ondertussen proberen de dwergen in hun bergstad nog steeds het ultieme wapen te bouwen om de draken te lijf te gaan, in een poging het geheim van hun magie te doorgronden. De eenvoudige boer Artax, die in het lichaam van de onsterfelijke vorst Aaron zit, blijft ijveren om een onafwendbare oorlog tegen te houden. Het lijkt echter een onmogelijke opdrac…Lees verder
In dit tweede deel van de fantasyserie 'Drakenelfen' speelt het elfenmeisje Nandalee opnieuw een belangrijke rol. Zij werd door de Drakenelfen getraind voor een missie in de mensenwereld in de strijd tegen de onsterfelijke Devanthars. Een andere figuur is de zwaardvechter Gonvalon, die verliefd op haar is. Beiden moeten beproevingen ondergaan voordat ze in de mensenwereld aankomen. Nandalee, die eerder de gestalte van een dwerg moest aannemen, wordt nu met het mysterieuze groene licht geconfronteerd. Artax, eveneens een van de centrale figuren, krijgt te maken met luchtpiraten, zijn vijand Muwatta en de Devanthars die naar alleenheerschappij streven. Er vinden nog andere ontwikkelingen plaats, waardoor het verhaal soms enigszins ondoorzichtig wordt. Wie behoort nu tot welke partij of groep? Alle gebruikelijke ingrediënten van een fantasyroman zijn aanwezig: een denkbeeldige wereld, een middeleeuwse sfeer, magie en een behoorlijke portie geweld. Dit boek stijgt niet uit boven het gemid…Lees verder

Over Bernhard Hennen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gwyndon

Bernhard Hennen (Krefeld, 1966) is een Duits schrijver van fantasy. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste Duitsers in het genre en is vooral bekend geworden omwille van zijn serie De Elfen. Hennen is een goede vriend van Wolfgang Hohlbein, met wie hij enkele Oog des Meesters-boeken (Duits: Das Schwarze Auge, Engels: The Dark Eye) schreef. Hij studeerde germanistiek en geschiedenis. In plaats van een voor de hand liggende beroepskeuze te volgen, begon hij te schrijven, historische en fantasy-romans. Bernhard Hennen woont met zijn vrouw en twee kinderen in Krefeld.

Bibliografie

De Elfen

  • 2007 - De Elfen, (Die Elfen - 2004)
  • 2008 - Elfenwinter, (Elfenwinter - 2006)
  • 2009 - Elfenlicht, (Elfenlicht - 2006)
  • 2009 - Elfenlied, (Elfenlied - 2009)
  • 2009 - De Broederschap (Elfenridders #1), (Elfenritter - Die Orde…Lees verder op Wikipedia