Boek
Nederlands

De zoon van de godin

Bernhard Hennen (auteur), Gerard Van Buuren (vertaler)
De hemelslangen willen zich meester maken van het door de mensen ontdekte droomijs. De dwergen leveren ook een aandeel in de strijd. Maar wat zijn hun echte bedoelingen?
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De zoon van de godin
Auteur
Bernhard Hennen
Vertaler
Gerard Van Buuren
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Sohn der Göttin (Himmel in Flammen - erstes Buch)
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, © 2017
557 p.
ISBN
9789024573677 (paperback)

Besprekingen

Negende deel van de ‘Drakenelfen’-serie. Nog steeds staan in de denkbeeldige wereld Daia de Hemelslangen en de Devantars en degenen die met hen verbonden zijn, tegenover elkaar. Een nieuw strijdobject is het droomijs, waardoor op Daia verbeteringen tot stand gebracht kunnen worden. Dan doen de Hemelslangen een aanval op de mensenstad Assugar. De dwergen leveren ook een aandeel in de strijd. Maar wat zijn hun echte bedoelingen? De verhaallijn uit de eerste delen komt wat terug, die door de talrijke nevenintriges enigszins uit het oog verloren was. Achter in het boek vindt de lezer een uitgebreide lijst van de dramatis personae. Een kaart van het gebied ontbreekt helaas. De roman is een klassiek fantasyverhaal: een denkbeeldige wereld, een middeleeuwse sfeer, magie en geweld. Er komen in deze reeks echter te veel nevenintriges voor, het aantal medespelenden is te groot en de serie is te lang voortgezet, ook al volgt eindelijk dan het slot in het tiende deel. Bestemd voor de liefhebbers …Lees verder

Over Bernhard Hennen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gwyndon

Bernhard Hennen (Krefeld, 1966) is een Duits schrijver van fantasy. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste Duitsers in het genre en is vooral bekend geworden omwille van zijn serie De Elfen. Hennen is een goede vriend van Wolfgang Hohlbein, met wie hij enkele Oog des Meesters-boeken (Duits: Das Schwarze Auge, Engels: The Dark Eye) schreef. Hij studeerde germanistiek en geschiedenis. In plaats van een voor de hand liggende beroepskeuze te volgen, begon hij te schrijven, historische en fantasy-romans. Bernhard Hennen woont met zijn vrouw en twee kinderen in Krefeld.

Bibliografie

De Elfen

  • 2007 - De Elfen, (Die Elfen - 2004)
  • 2008 - Elfenwinter, (Elfenwinter - 2006)
  • 2009 - Elfenlicht, (Elfenlicht - 2006)
  • 2009 - Elfenlied, (Elfenlied - 2009)
  • 2009 - De Broederschap (Elfenridders #1), (Elfenritter - Die Orde…Lees verder op Wikipedia