Boek
Nederlands

De gevallen koning

Bernhard Hennen (auteur), Gerard Van Buuren (vertaler)
Tijdens de strijd tussen draken, devanthars en hemelslangen komt het meisje Nandalee, dat elfenbloed heeft, tegen haar zin bij de draken terecht als beroepsmoordenares en belandt de eenvoudige boer Artax bij de devanthars.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De gevallen koning
Auteur
Bernhard Hennen
Vertaler
Gerard Van Buuren
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Gefallene König
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
479 p.
ISBN
9789024544677 (paperback)

Besprekingen

Dat fantasy geen puur Engelstalige aangelegenheid is, bewijst de Duitse auteur Bernhard Hennen al een paar jaar met zijn succesvolle Elfen-serie. 'Drakenelfen' is de nieuwste trilogie binnen zijn universum en kan gezien worden als een prequel: het geheel speelt zich namelijk duizend jaar voor de andere boeken af.
In dit eerste deel, De gevallen koning, lopen verschillende verhaallijnen door elkaar. Artax, een jonge boer, is op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en wordt plots benoemd tot een van de zeven onsterfelijke grootvorsten. De mysterieuze elf Lyvianne wordt door haar drakenmeester op een geheime missie gestuurd, terwijl de draak zelf twijfelt over zijn macabere plannen. Ondertussen probeert de dwerg Galar, onbegrepen door zijn eigen volk, zijn strijd tegen de draken verder te zetten en wordt de elf Nandalee tegen wil en dank een van de uitverkorenen van de draken.
Hoewel dit alles zich afspeelt in een universum waar al eerdere boeken over zijn gesch…Lees verder
Het eerste deel van de nieuwe fantasy-cyclus 'Drakenelfen' van Bernard Hennen. De lezer ontmoet verschillende personen, die in deze serie een rol gaan spelen. Er woest een strijd tussen de Draken, de Hemelslangen en de Devanthars met onder meer als centrum de Gouden Stad. Het meisje Nandalee, dat elfenbloed heeft, komt bij de Draken terecht en krijgt, vaak tegen haar zin, een opleiding om tegenstanders te vermoorden. Een andere figuur is Artax, een boer die een belangrijke positie bij de Devanthars zal innemen. Hij is de opvolger van Aaron, nu een deel van zijn persoonlijkheid, die soms als kwelgeest optreedt. Daarnaast moeten ook nog Galar de dwerg en een geheimzinnige 'Hij' genoemd worden. Dit boek is vooral een aanloop voor de ontwikkelingen in de volgende delen. Alle ingrediënten van een fantasy-roman zijn aanwezig: een denkbeeldige wereld, een middeleeuwse sfeer, magie en geweld. De roman wijkt niet erg af van wat men gewoonlijk bij dit genre aantreft en komt nauwelijks de midde…Lees verder

Over Bernhard Hennen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gwyndon

Bernhard Hennen (Krefeld, 1966) is een Duits schrijver van fantasy. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste Duitsers in het genre en is vooral bekend geworden omwille van zijn serie De Elfen. Hennen is een goede vriend van Wolfgang Hohlbein, met wie hij enkele Oog des Meesters-boeken (Duits: Das Schwarze Auge, Engels: The Dark Eye) schreef. Hij studeerde germanistiek en geschiedenis. In plaats van een voor de hand liggende beroepskeuze te volgen, begon hij te schrijven, historische en fantasy-romans. Bernhard Hennen woont met zijn vrouw en twee kinderen in Krefeld.

Bibliografie

De Elfen

  • 2007 - De Elfen, (Die Elfen - 2004)
  • 2008 - Elfenwinter, (Elfenwinter - 2006)
  • 2009 - Elfenlicht, (Elfenlicht - 2006)
  • 2009 - Elfenlied, (Elfenlied - 2009)
  • 2009 - De Broederschap (Elfenridders #1), (Elfenritter - Die Orde…Lees verder op Wikipedia