Boek
Nederlands

De elfen

Bernhard Hennen (auteur)
+1
De elfen
×
De elfen De elfen
In de reeks:
Genre:
Een krijger die in de elfenwereld is beland, krijgt van de elfenkoningin de opdracht om samen met twee elfenkrijgers jacht te maken op een demon, een 'evermens'.
Extra onderwerp
elfen, fantasy, Fantasiewerelden
Titel
De elfen
Auteur
Bernhard Hennen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Elfen
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2008
670 p.
ISBN
9789024524334 (paperback) 9789024524266 (gebonden)

Besprekingen

Met dit debuut van de Duitse schrijver Bernhard Hennen hebben de fantasyliefhebbers er weer een epos pur sang bij. Wat voor een menselijke hoofdman begint als een jacht op een vreemd wezen in de bossen rond zijn dorp, blijkt allesomvattende implicaties te hebben. Mandred Torgridson komt ? niet geheel per toeval ? in het rijk van de Elfen terecht. Daar vraagt hij hulp om het monster te verslaan dat zijn stam bedreigt. De elfenkoningin stemt toe en stuurt een aantal trouwe onderdanen op pad, onder wie Nuramon en Farodin. Het lot en de tijd nemen een loopje met hen en de vrouw naar wier hand zij beiden dingen, wordt verbannen. Als zij dit vernemen, zetten ze alles op alles om haar terug te vinden, tegen de wil van de koningin in. Vergezeld door Mandred trekken zij de wereld in, op zoek. Hun acties hebben echter een erg grote invloed op de wereld en hun omzwervingen brengen hen ver.

Hennen werkt het verhaal, dat hij samen met James Sullivan heeft bedacht, tot in de puntjes uit. De…Lees verder
'De elfen' gaat over het moeizame contact tussen de elfenwereld Alfenmark en de mensenwereld. Het verhaal begint wanneer de krijger Mandred het op een winteravond tegen een bizar en onverslaanbaar 'evermens' moet opnemen. Hij weet te ontkomen via een soort hunebed. Dat blijkt een van de vele, verborgen poorten naar de Elfenwereld te zijn, waar Mandred kennismaakt met de koningin die hem samen met de elfenkrijgers Farodin en Nuramon op een queeste stuurt om het 'evermens' (dat een demon blijkt te zijn) te verslaan. Dat is een queeste waarbij de drie allerlei avonturen beleven en hun best doen een verbannen geliefde terug te halen. Dat wordt, zoals zo vaak in fantasy, omslachtig verteld. Lange beschrijvingen van de bijzondere werelden waarin de avonturiers terechtkomen, wapenuitrustingen, lange geschiedschrijvingen enzovoort. Ondertussen maken de drie regelmatig grote tijdssprongen, waardoor Mandred uiteindelijk samen met zijn achter, achter, achterkleinzoon tegen het leger van een sekt…Lees verder

Over Bernhard Hennen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gwyndon

Bernhard Hennen (Krefeld, 1966) is een Duits schrijver van fantasy. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste Duitsers in het genre en is vooral bekend geworden omwille van zijn serie De Elfen. Hennen is een goede vriend van Wolfgang Hohlbein, met wie hij enkele Oog des Meesters-boeken (Duits: Das Schwarze Auge, Engels: The Dark Eye) schreef. Hij studeerde germanistiek en geschiedenis. In plaats van een voor de hand liggende beroepskeuze te volgen, begon hij te schrijven, historische en fantasy-romans. Bernhard Hennen woont met zijn vrouw en twee kinderen in Krefeld.

Bibliografie

De Elfen

  • 2007 - De Elfen, (Die Elfen - 2004)
  • 2008 - Elfenwinter, (Elfenwinter - 2006)
  • 2009 - Elfenlicht, (Elfenlicht - 2006)
  • 2009 - Elfenlied, (Elfenlied - 2009)
  • 2009 - De Broederschap (Elfenridders #1), (Elfenritter - Die Orde…Lees verder op Wikipedia