Boek
Nederlands

Alica en de duistere koningin

Bernhard Hennen (auteur), Olga Groenewoud (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Alicia (14) logeert bij haar grootouders in een oud huis dat wordt bevolkt door vreemde figuren en geesten. Ze ontmoet er ook kabouter Wallerich en samen met hem raakt ze verzeild in Hiernaast. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Spoken, Verliefd zijn, Magie
Extra onderwerp
Romans, verliefdheid, fantasy
Titel
Alica en de duistere koningin
Auteur
Bernhard Hennen
Vertaler
Olga Groenewoud
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Alica
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
320 p.
ISBN
9789024581665 (hardback)

Besprekingen

Pubermeisje Alica (14) moet verplicht enige tijd doorbrengen bij haar grootouders als haar moeder ziek wordt. Opa en oma wonen in een wat griezelig stukje Duits woud, waar ook nog eens allerlei mythische wezens rond blijken te lopen. Alicia raakt verzeild in deze parallelwereld als ze verliefd wordt op de geest van een Franse huzaar die in het huis van haar grootouders rondwaart. De auteur (historicus) is in Nederland vooral bekend door zijn fantasyserie voor volwassenen 'De Elfen'. In deze acht boeken komen vele elementen terug van (Duitse) volksverhalen en Ierse en Keltische sagen. Een zelfde setting is gebruikt in dit boek, zijn eerste boek voor jongeren. De auteur heeft wat moeite om de juiste toon te vinden voor de doelgroep - soms nog wat te kinderlijk - en hij worstelt ook met de tegenstelling van de moderne wereld en zijn techniek, en het magische daarnaast. Soms is de toon daardoor wat gekunsteld. Ondanks dat zet hij een mooi, boeiend verhaal met interessante personages neer …Lees verder

Over Bernhard Hennen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gwyndon

Bernhard Hennen (Krefeld, 1966) is een Duits schrijver van fantasy. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste Duitsers in het genre en is vooral bekend geworden omwille van zijn serie De Elfen. Hennen is een goede vriend van Wolfgang Hohlbein, met wie hij enkele Oog des Meesters-boeken (Duits: Das Schwarze Auge, Engels: The Dark Eye) schreef. Hij studeerde germanistiek en geschiedenis. In plaats van een voor de hand liggende beroepskeuze te volgen, begon hij te schrijven, historische en fantasy-romans. Bernhard Hennen woont met zijn vrouw en twee kinderen in Krefeld.

Bibliografie

De Elfen

  • 2007 - De Elfen, (Die Elfen - 2004)
  • 2008 - Elfenwinter, (Elfenwinter - 2006)
  • 2009 - Elfenlicht, (Elfenlicht - 2006)
  • 2009 - Elfenlied, (Elfenlied - 2009)
  • 2009 - De Broederschap (Elfenridders #1), (Elfenritter - Die Orde…Lees verder op Wikipedia

Suggesties