Boek
Nederlands
Prinses Gishild en Luc, kruisridder in opleiding, hebben elkaar hun liefde verklaard, maar hun volken zijn elkaars vijanden.
Extra onderwerp
elfen, fantasy
Titel
Alfenmark
Auteur
Bernhard Hennen
Vertaler
Gerard Van Buuren
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Albenmark
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2009
463 p.
ISBN
9789024530045 (paperback)

Besprekingen

Tweede deel in een nieuwe trilogie binnen een uitgebreidere reeks over elfen in een parallelle middeleeuwse wereld. Gishild, de prinses van het Viking-achtige volk dat een verbond met de elfen heeft gesloten, en Luc, kruisridder-in-opleiding, hebben elkaar de liefde verklaard. Maar Gishilds volk heeft haar nodig en de elfen zijn de doodsvijanden van Lucs mensen. Het bij vlagen wreed en meeslepend plot wordt overheerst door het gevoel dat dit een standaardsprookje is, waarin alles goedkomt en ze elkaar krijgen. Daardoor is het verhaal niet zo spannend als het zou kunnen zijn. Maar de wereld en karakters zijn goed uitgewerkt waardoor het niet moeilijk is mee te leven met de karakters, met name met de opvliegende maar sterke en dappere Gishild. Matige vertaling. Bevat een kaartje, lijsten van personen (met spoilers!) en plaatsen, en een verklarende woordenlijst. Kleine druk.

Over Bernhard Hennen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gwyndon

Bernhard Hennen (Krefeld, 1966) is een Duits schrijver van fantasy. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste Duitsers in het genre en is vooral bekend geworden omwille van zijn serie De Elfen. Hennen is een goede vriend van Wolfgang Hohlbein, met wie hij enkele Oog des Meesters-boeken (Duits: Das Schwarze Auge, Engels: The Dark Eye) schreef. Hij studeerde germanistiek en geschiedenis. In plaats van een voor de hand liggende beroepskeuze te volgen, begon hij te schrijven, historische en fantasy-romans. Bernhard Hennen woont met zijn vrouw en twee kinderen in Krefeld.

Bibliografie

De Elfen

  • 2007 - De Elfen, (Die Elfen - 2004)
  • 2008 - Elfenwinter, (Elfenwinter - 2006)
  • 2009 - Elfenlicht, (Elfenlicht - 2006)
  • 2009 - Elfenlied, (Elfenlied - 2009)
  • 2009 - De Broederschap (Elfenridders #1), (Elfenritter - Die Ordeā€¦Lees verder op Wikipedia