Boek
Nederlands

Drift

+1
Drift
×
Drift Drift
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Nadat een tienermeisje een nieuwe partner bij biologie heeft gekregen, overkomen haar de vreemdste dingen en heeft ze steeds het gevoel dat ze gevolgd wordt.
Onderwerp
Engelen
Titel
Drift
Auteur
Becca Fitzpatrick
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hush, hush
Editie
2
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2010
351 p.
ISBN
9789044325072 (paperback)

Besprekingen

Nora is absoluut niet blij met haar nieuwe biologiepartner: een irritante, zelfverzekerde jongen die van alles over haar blijkt te weten. Hoewel ze hem een engerd vindt en haar best doet zich te verzetten, kan Nora zich niet onttrekken aan de aantrekkingskracht van de mysterieuze Patch. Zeker, hij intimideert haar voortdurend, en ook lijkt hij iets te maken te hebben met haar bizarre hallucinaties en de aanval op haar beste vriendin Vee, maar toch vindt ze hem onweerstaanbaar. Patch blijkt een gevallen engel te zijn, die zijn aanvankelijke plan om Nora te vermoorden en zo een menselijk lichaam te krijgen laat varen, omdat hij verliefd op haar geworden is. Er zijn echter andere bovennatuurlijke wezens die het op Nora voorzien hebben: aan Patch de taak om haar te beschermen.
Met haar debuutroman Drift maakt Becca Fitzpatrick gebruik van een beproefde formule: de combinatie van Amerikaanse schoolmeisjes en bovennatuurlijke wezens is sinds de jaren negentig onverminderd populai…Lees verder
Bijzonder spannende jongerenroman over engelen en de duistere aantrekkingskracht tussen Nora (ca. 16) en de mysterieuze Patch. Wanneer Patch verschijnt, wordt Nora's leventje opeens wel erg spannend. Ze heeft plotseling vreemde gewaarwordingen en ook al wil ze het voor zichzelf niet toegeven, die Patch is toch erg aantrekkelijk. Ondanks dat dit boek enkele stereotiepe kenmerken van het griezelgenre bevat (jong meisje dat in een afgelegen huis woont en vaak alleen thuis is), weet de auteur er een originele draai aan te geven. Bovendien weet ze de spanning tussen Nora en Patch heel goed te beschrijven, zodat het boek af en toe zindert. Je moet als lezer mee willen gaan in het verhaal over de gevallen engelen, maar als je dat doet, lees je het boek in een ruk uit. De roman is in de media met goede kritieken ontvangen en de auteur wordt wel vergeleken met Stephenie Meyer, auteur van de serie 'Twilight'. Een vervolg wordt verwacht. Het verhaal sluit naadloos aan op populaire Amerikaanse tv…Lees verder

Drift

Dit verhaal speelt zich af in de VS. Nora is helemaal in de ban van Patch. Ze is zijn nieuwe partner in de biologieles.  Aanvankelijk is Nora bang van Patch, maar hij is heel  mysterieus en ze vindt hem aantrekkelijk. Soms krijgt ze vreemde hallucinaties en dan heeft ze het gevoel  dat Patch in haar hoofd kruipt.  Dan is er nog de dreigende angst dat iemand haar wil vermoorden. Patch blijkt een gevallen engel te zijn die  een menselijk lichaam krijgt als hij iemand vermoordt, maar hij wordt verliefd op Nora en laat zijn plan varen. Er dient wel afgerekend te worden met andere bovennatuurlijke wezens, Jules bv.
Dit soort verhalen is in. Denk aan de serie 'Twilight' van Stefenie Meyer. Dit verhaal is geen hoogvlieger: wat al te flauwe dialogen, te weinig spanning en een haperende plot. Ook komt Nora over als een heel slaafs type vrouw. Jammer, een gemiste kans. 

Over Becca Fitzpatrick

CC BY 3.0 - Foto van/door Jeffrey Beall

Becca Fitzpatrick (3 februari 1979) is een Amerikaans schrijfster. Ze schreef onder andere de bestseller Hush, Hush en de vervolgen hierop.

Bibliografie

In het Nederlands vertaalde romans:

  • 2011 - Drift -Hush, Hush-
  • 2011 - Dwalen
  • 2013 - Dromen
  • 2013 - Dreiging