Boek
Nederlands

Pip en Posy in de sneeuw

Axel Scheffler (illustrator), Nosy Crow (auteur)
+1
Pip en Posy in de sneeuw
×
Pip en Posy in de sneeuw Pip en Posy in de sneeuw
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Titel
Pip en Posy in de sneeuw
Illustrator
Axel Scheffler
Auteur
Nosy Crow
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The snowy day
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789025752644 (hardback)

Besprekingen

Konijn Pip en muis Posy hebben samen al heel wat avonturen beleefd. In dit winterse avontuur kunnen ze niet wachten om buiten in de sneeuw te gaan spelen. Ze kleden zich warm aan en dan begint de pret: ze sleeën, maken voetsporen en sneeuwengelen in de sneeuw en vangen sneeuwvlokjes op hun tong. Zoals in allicht elk verhaal over vriendschap komt er een moment dat het misgaat. Hier vindt dat keerpunt plaats wanneer Pip en Posy besluiten een sneeuwpop te maken. Allebei willen ze hun eigen evenbeeld bouwen en dat betekent dat Posy een sneeuwmuis voor zich ziet, terwijl Pip meteen aan een sneeuwkonijn denkt. Uit woede gooit Posy een sneeuwbal tegen Pips hoofd. Pip wordt boos en geeft Posy een duw, waarna ze allebei moeten huilen. Natuurlijk zijn het ook deze keer weer de diertjes zelf die moedig genoeg zijn om ‘sorry’ te zeggen en het bijleggen. In een warme huiskamer knutselen ze vervolgens allerlei soorten dieren van klei.
Dit 'Pip en Posy'-verhaaltje is eenvoudig, maar geslaagd. …Lees verder
Warm ingepakt genieten konijntje Pip en muisje Posy van alle sneeuwpret. Maar als ze een sneeuwpop maken, gaat het fout. Posy wil een sneeuwMUIS en Pip een sneeuwKONIJN. Het meningsverschil loopt uit de hand en al snel rollen ze door de sneeuw en raken ze helemaal koud, nat en verdrietig. Gelukkig maken ze het ook snel weer goed. Peuters zullen zich goed kunnen identificeren met Pip en Posy die met al hun zintuigen de wereld ontdekken. Zij kunnen bovendien van hun helden leren hoe je een ruzie weer kunt bijleggen door sorry tegen elkaar te zeggen. De moraal ligt er niet te dik op. Dankzij de tekeningen van Alex Scheffler (bekend van de Gruffalo) blijft het vooral een herkenbaar en sfeervol winterverhaal. Op de tekeningen, meestal verdeeld over twee bladzijden, is veel te zien en door de expressie op hun gezicht komen Pip en Posy echt tot leven. Het vierkante prentenboek maakt deel uit van een serie*, waardoor peuters zich nog meer aan Pip en Posy kunnen hechten. Ook de vormgeving past…Lees verder

Pip en Posy in de sneeuw

Het heeft gesneeuwd. Pip het konijn en Posy de muis gaan spelen in de sneeuw. Ze trekken warme kleren aan en sneeuwlaarzen. De sneeuwpret kan beginnen! Ze maken sporen in de sneeuw, ze vangen sneeuwvlokjes met hun tong, ze maken afdrukken van zichzelf in de sneeuw, ze glijden op de slee. Tenslotte gaan ze een sneeuwpop maken, maar bij het hoofd gaat het mis. Pip wil dat het een konijn wordt en maakt een lang oor en Posy wil een muis en maakt een kort oortje. Ze gooien het hoofd eraf en Posy gooit een grote sneeuwbal tegen het hoofd van Pip. Pip duwt Posy omver en dan beginnen ze te huilen. Posy zegt eerst sorry en dan zegt Pip het ook, waarna ze weer naar binnen gaan als twee dikke vrienden. Een leuk, herkenbaar boekje voor peuters en jonge kleuters. De tekeningen zijn heel kleurrijk en expressief.


Over Axel Scheffler

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Axel Scheffler (Hamburg, 1957) is een Duits illustrator van kinderboeken.

Leven

Hoewel Scheffler op school zeer goed was in tekenen, en zelfs een tekenwedstrijd van een internationale chocoladebedrijf won (met een pluchen koe als trofee), dacht hij er als kind niet aan om illustrator te worden. Na zijn middelbare school ging Scheffler naar de universiteit van Hamburg om er Kunstgeschiedenis te studeren. Al gauw bleek dat dat niks voor hem was. Het was altijd al zijn droom geweest om in een ander land te leven en een tweede taal te leren. Zo kwam hij in 1982 in Engeland terecht om er Illustratie te studeren aan de Bath Academy of Art.

Die studie werd wel een succes. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Londen. Hij illustreerde voor verschillende Engelse en Duitse reclamebedrijven, magazines en kranten.

Werk

In 1988 verscheen voor het eerst een boek dat door hem geïllustreerd werd: The…Lees verder op Wikipedia

Suggesties